На заміну "Градам": Укроборонпром створив нову потужнішу машину залпового вогню

Вівторок, 9 жовтня 2018, 18:38
На заміну Градам: Укроборонпром створив нову потужнішу машину залпового вогню

У Києві на міжнародній виставці "Зброя та безпека-2018" презентували нову українську бойову машину реактивної системи залпового вогню "Берест".

Про це пише прес-служба ДК Укроборонпром.

Як зазначають у державному концерні, Шепетівський ремонтний завод (входить до складу Укроборонпрому) здійснив глибоку модернізацію 122-мм реактивної системи залпового вогню, у виробництві якої використовуються виключно українські комплектуючі. Нова бойова машина отримала назву БМ-21 УМ "Берест" і вперше демонструється широкому загалу.

"Берест" призначений для заміни БМ-21 "Град", що стоїть на озброєнні ЗСУ", - пояснили в Укроборонпромі.

Як наголосили в концерні, нова машина має цифрову систему управління вогнем, що дозволяє екіпажу проводити підготовку до стрільби не покидаючи кабіни.

"Нові цифрові технології інтегрують "Берест" у систему обміну інформацією на полі бою. Завдяки цьому розрахунок РСЗВ у режимі реального часу отримує точні координати ворога, які в обробленому вигляді поступають з дронів, контрбатарейної радіолокаційної станції, а також інших систем спостереження. Така інтеграція у рази підвищує точність та ефективність ведення вогню", - додали у прес-службі.

Крім того, "Берест" оснащений 50 реактивними снарядами, замість 40 у "Граді".

"Берест", у порівнянні із "Градом", має більшу потужність залпу, точність ведення вогню, інтеграцію у цифрові системи управління та наведення артилерії, більшу мобільність та потребує менше часу для відкриття вогню. Враховуючи те, що всі компоненти для "Бересту" вироблені в Україні, вдалось значно зменшити її вартість у порівнянні із аналогами. Нова та більш ефективна система, у випадку замовлення, здатна повністю замінити "Гради", значно розширивши бойові можливості українських артилеристів", - впевнені в Укроборонпромі.

 
 
Укроборонпром

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News