Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини дня – за 60 секунд

П'ятниця, 9 листопада 2018, 20:04

Бойко та Рабінович вирішили об’єднатися, але без "Опозиційного блоку", Порошенко повернув Луценкові заяву про відставку, в Австрії заарештовано полковника, який шпигував на користь Росії – новини, які обговорювали 9 листопада.

Про Бойка, Рабіновича та їхнє злиття

Співголова політичної партії "Опозиційний блок" Юрій Бойко і лідер партії "За життя" Вадим Рабінович підписали угоду про створення "Опозиційної платформи - За життя".

У той же час, народний депутат "Опозиційного блоку" Вадим Новинський повідомив, що рішення Бойка і Рабіновича не має відношення до "Опоблоку".

А наші джерела в Опоблоці зазначають, що група Ріната Ахметова вирішила призупинити свою участь у процесі об‘єднання партії "Опозиційний блок" із партією "За життя".

Про новий шпигунський скандал за участю РФ

Колишнього полковника збройних сил Австрії 9 жовтня затримали за підозрою в тому, що він протягом 20 років займався розвіддіяльністю на користь Росії. Після того, як затриманому надали докази його шпигунської діяльності, він в усьому зізнався.

Через це голова МЗС Австрії Карін Кнайсль скасувала свій візит до Росії, а саме МЗС Австрії викликало до себе повіреного у справах Росії. 

У Росії відереагували наступним чином: Голова МЗС Росії Сергєй Лавров заявив, що його "неприємно здивувала" відсутність запиту з боку Відня для роз'яснення ситуації про шпигунство. Пізніше МЗС Росії звинуватило Австрію в ускладненні відносин між країнами.

Про інші важливі новини

Президент Петро Порошенко повернув заяву про відставку назад Генеральному прокурору Юрію Луценку.

Малиновський райсуд Одеси прийняв до розгляду справу міського голови Одеси Геннадія Труханова про заволодіння коштами місцевого бюджету.

Солом'янський суд Києва вирішив повернути засудженого за співучасть у вбивстві журналіста В'ячеслава Веремія Юрія Крисіна у київське СІЗО.

Служба безпеки дізналася, хто "виграє" псевдовибори на окупованих територіях Донецької і Луганської області і очолить так звані "ДНР" і "ЛНР". "Попередньо, уже намалювали для перемоги Пушиліна  в так званій "ДНР" 55 %, Пасічника – в "ЛНР" 63%", - кажуть у СБУ.

Конкурсна комісія Державного бюро розслідувань заявила, що не може провести повторний конкурс на 27 керівних посад, як просив голова відомства Роман Труба.

Народний депутат від Блоку Петра Порошенка Сергій Лещенко потрапив у ДТП під Києвом. Ніхто серйозно не постраждав, авто відновленню не підлягає.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування