ЄС готовий ввести санкції проти організаторів "виборів" в ОРДЛО - Чапутовіч

Субота, 1 грудня 2018, 14:01

Європейський Союз готовий вже найближчим часом ввести санкції проти організаторів незаконних виборів в окремих районах Донецької і Луганської областей (ОРДЛО).

Про  це 1 грудня на спільній прес-конференції з главою МЗС України у Києві заявив міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутовіч, пише Інтерфакс-Україна

"ЄС розробляє санкції стосовно осіб, причетних до організації незаконних виборів, і найближчим часом ЄС назве цих осіб", - заявив він. 

Також Чапутовіч заявив, що Польща підтримує посилення санкцій проти Росії за агресію у Керченській протоці, пише "Європейська правда".

"Ми рішуче засуджуємо акт агресії Росії в акваторії Азовського моря. Це вперше, коли агресія пройшла так відкрито з боку російських підрозділів без приховування за спинами так званих "зелених чоловічків" або сепаратистів", - сказав Чапутовіч. 

"Росія має зрозуміти, що агресивна політика несе наслідки, а не тільки заяви міжнародної спільноти. Польща вважає, що необхідно дати рішучу, сильну і однозначну реакцію шляхом посилення санкцій", - додав глава МЗС Польщі. 

Чапутовіч зазначив також, що питання агресивних дій РФ у Керченській протоці обговорять на міністерських засіданнях НАТО, ОБСЄ і Ради ЄС, пише Інтерфакс-Україна

"На наступному тижні відбудеться засідання міністрів закордонних справ НАТО, і питання агресії Росії проти України в Азовському морі буде там обговорюватися, а Польща буде на цьому наполягати", - сказав глава МЗС Польщі.

За його словами, на засіданні глав МЗС у Мілані також відбудеться обговорення цього питання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування