Сенцов передасть з російської в'язниці нову збірку оповідань

Середа, 12 грудня 2018, 12:30

Український політв'язень режисер Олег Сенцов після Нового року передасть з російської в'язниці нову збірку дитячих оповідань.

Про це він написав у листі російській правозахисниці Тетяні Щур.

"Головне, що головне робиться: п'єсу поставили, через тиждень "мотор" і кіно, роман вже на 2/3 завершено, дитячі оповідання вже перевидають в третій раз, а після Нового року я перешлю на волю ще один збірник", - повідомив Сенцов.

Він також сподівається, що його почують в Страсбурзі, де 12 грудня пройде церемонія вручення премії Сахарова, присуджена Сенцову.

Також він підтвердив, що йому не видають посилки з теплими речами і не дають можливості сходити в місцевий магазин.

"У магазині місцевому я був два місяці тому, так що тепер харчуюся, в основному, "завтра" і "наступного тижня". У відсутності передачі ця сумна пустобазарна історія триває", - написав він.

Сенцов стверджує, що зсередини тюремну систему РФ йому не змінити, тому що тюремники дуже консервативний народ.

"Смішно і сумно одночасно, коли тебе півсвіту, за чутками, підтримує, а ти вже місяць на окропі прориваєшся і на баланді", - резюмував він.

Як повідомлялося, Сенцову не видають посилку з одягом і продуктами, яка надійшла в листопаді.

Нагадаємо, Олег Сенцов, якого було незаконно затримано у травні 2014 року та засуджено до 20 років колонії суворого режиму у серпні 2015-го, утримується у російській колонії "Білий ведмідь" в Ямало-Ненецькому автономному окрузі РФ.

14 травня 2018 року політв'язень оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, яких утримує РФ.

З 6 жовтня 2018 року Сенцов заявив про припинення голодування через загрозу примусового годування.

Після завершення 145-денного голодування Сенцова тюремники заявили, що у перший же день він нібито з'їв цілу домашню курку і наваристий бульйон. Сенцова планували перевести на тюремну їжу за 20 днів. 

Наприкінці листопада режисер Аскольд Куров повідомив, що Сенцов "починає відновлюватися від голодування", почувається нормально, але розповіді тюремників про те, що з'їв цілу курку – неправда.

9 грудня адвокат Дмитро Дінзе заявив, що у Сенцова в результаті голодування виявили "органічне ураження" внутрішніх органів.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування