Савченко заявила, що частково втратила зір та слух

Четвер, 13 грудня 2018, 13:26

Нардеп Надія Савченко, обвинувачена у державній зраді, заявила, що через тиждень сухого голодування частково втратила зір та слух.

Про це Савченко написала в листі, який 13 грудня зачитав головуючий суддя на засіданні Шевченківського суду.

Зокрема, нардеп написала лист в установу про те, що вона фізично не зможе бути присутня на засіданні через процес виходу зі сухого голодування.

"Фізично я не в змозі брати участь в судовому засідання через головокружіння і часткову втрату зору та слуху та сильну віддишку, при якій боляче ходити", - написала Савченко в суд.

"Для відновлення і виходу з сухого голоду мені потрібен час. Сьогодні я не в змозі виїхати в суд за станом здоров’я, тому прошу перенести судове засідання на наступний тиждень, щоб дати мені час на реабілітацію",  - йдеться в листі нардепа.

Суддя задовольнив клопотання і вирішив перенести засідання на 14 годину 17 грудня.

Нагадаємо, Савченко знову оголосила про голодування 5 грудня.

11 грудня нардеп заявила, що припинить сухе голодування 13 грудня. Вона додала, що за 6 днів голодування втратила 7 кг – з 73 кг до 66 кг.

За словами Савченко, вона вирішила припинити голодування, бо їй пішли на поступку і вона зможе подати електронну декларацію.

Надію Савченко затримали 22 березня у Верховній Ради після того, як парламент зняв із неї недоторканність.  

Їй інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, готування до терористичного акту, сприяння терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами.

Сама нардеп відкидає звинувачення і стверджує, що вела розмови про організацію терактів, аби ввести в оману владу – і осміяти її.

З моменту затримання вона перебуває у СІЗО.

Альона Мазуренко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування