Новини дня: про вибух у Фастові, лист до Папи Римського та гроші Януковича

П'ятниця, 14 грудня 2018, 22:21

У Фастові вибухнула п’ятиповерхівка, патріарх Кирил написав листа Папі Римському, а суд Києва розморозив десятки рахунків близьких до Януковича фірм — новини, що були актуальні 14 грудня.

Про вибух у Фастові

У Фастові, що на Київщині, стався вибух в п'ятиповерхівці — зруйнувалося три поверхи.

Про церкву

Російський патріарх Кирил написав листа Папі Римському та в ООН — скаржився на "тиск" української влади на Московський патріархат і "втручання" держави в церковне життя України.

Представники УПЦ Московського патріарху кажуть, що СБУ примусово доставляє їхнього митрополита у Київ (нібито до президента) — спецслужба заперечує. За кілька годин священнослужитель заявив, що СБУ його нікуди не везла, і жодних силовиків він не бачив.

Про гроші Януковича та його оточення

Сьогодні суд Києва розморозив десятки рахунків близьких до Януковича фірм. Пояснили це тим, що "слідство не надало доказів причетності цих компаній до екс-президента".

Про інші важливі новини

Тепер офіційно: депутат від "Опозиційного блоку" та давній соратник Віктора Медведчука Тарас Козак став кінцевим бенефіціаром усіх шести телеканалів, що входять до групи "112 Україна".

Школяра, якого звинувачують в умисному вбивстві одолітка на Закарпатті, відправили під арешт — суд скасував рішення про домашній арешт та право на заставу.

В Україні відкрили першу кримінальну справу через незаконний перетин кордону — громадянин Молдови намагався потрапити до країни.

Лоукостер Laudamotion, що є "дочкою" Ryanair, почав продавати квитки на рейси з Києва до Відня — за ціною від €9,9 в одну сторону.