Новини дня: про Ватикан і Епіфанія, заборону булінгу та кіно про Україну на "Оскарі"

Вівторок, 18 грудня 2018, 20:53

Українські священнослужителі заявили, що Ватикан визнав Епіфанія, фільм про Україну потрапив у шортлист "Оскара", а булінг відтепер карається законом — новини, які обговорювали 18 грудня..

Про новостворену Церкву

Офіційний портал новин Ватикану повідомив про обрання Митрополита Епіфанія предстоятелем Православної церкви України — українські священнослужителі кажуть, це означає визнання Ватиканом автокефалії української церкви.

"Важливо, щоб за процесами, які відбуваються в житті православних церков України, стояла не просто зміна вивіски, а зміна якості" — очільник Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав прокоменутував результат Об’єднавчого собору.

Про кіно та "Оскар"

Фільм про Україну "Віддалений гавкіт собак" став одним з 15 найкращих "документалок" і увійшов до шортлиста премії американської кіноакадемії "Оскар". Фільм розповідає про хлопчика, який живе з бабусею неподалік бойових дій на Донбасі.

Про Раду і булінг

Відтепер булінг карається законом — за цькування у школі можуть накласти штраф до 3400 грн. Штрафуватимуть і тих, хто знав про цькування і приховав його.

Про інші важливі новини

Розвідувальний корабель британського флоту HMS Echo увійшов через протоку Босфор у Чорне море.

Кабінет міністрів України продовжив дію двох постанов, що передбачають обмеження на імпорт продукції походженням з Росії до 31 грудня 2019 року.

Кабмін поділив Державну фіскальну службу на Державну податкову і Державну митну служби.