Ярош: На місці влади я би продовжив воєнний стан

Середа, 26 грудня 2018, 11:23

Командувач "Української добровольчої армії", екс-керівник "Правого сектору" народний депутат Дмитро Ярош вважає неправильним припиняти режим воєнного стану в Україні.

Про це він сказав в інтерв'ю "Українській правді", яке буде опубліковано незабаром.

"Я голосував за введення воєнного стану на 30 діб. Хоча вважаю це повним маразмом – вводити його на 30 діб. Воєнний стан вводиться для того, щоб здобути перемогу у війні. Така світова практика. Скільки було в Раді криків про вибори, про узурпацію влади Порошенком. Я цим людям кажу: "Знаєте, це не та влада, яка може щось узурпувати". Вона абсолютно не здатна на це, тому не бійтеся таких речей" – сказав Ярош.

За його словами, армія відчула позитивні зміни введення воєнного стану: з’явилося злагодження, збільшилась кількість навчань, більше техніки дається.

"Тому я вважаю абсолютно правильним воєнний стан. Я вважаю неправильним його припиняти. Неправильно, що його ввели тільки на деякі області. А якщо удар буде з боку Білорусі?", – вважає лідер УДА.

Ярош зазначив, що не вважає введення воєнного стану внутрішньо політичним рішенням.

"Не вважаю. Мені здається, що Петро Олексійович найбільше упирався воєнному стану. Зрив виборів? Ну нереально! Вони б нічого там не зробили. Весь світ, американці, ЄС, тиснуть. Вони не можуть зірвати вибори. Це – нереально, просто видумки. Але те, що у нас захоплені моряки… Такий відкритий акт агресії. На нього треба було відповідати. Якщо б я був на місці влади, то продовжив воєнний стан. Але без обмежень політичних свобод", – сказав він.

Водночас Ярош зазначив, що на його думку, воєнний стан потрібен був ще в 2014-му.

Повне інтерв'ю із Дмитром Ярошем читайте найближчим часом на сайті "Української правди".

Нагадуємо: