У МЗС РФ відреагували на слова Лукашенка про розрив союзу Білорусі з Росією

П'ятниця, 11 січня 2019, 14:40

Офіційний представник Міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова заявила, що стратегічний курс Росії на зміцнення відносин з Білоруссю не ставиться під сумнів.

Про це вона сказала в п'ятницю, коментуючи заяву президента Білорусі Олександра Лукашенка про те, що Росія "може втратити єдиного союзника на західному напрямку", зроблену ним напередодні, передає білоруський "Інтерфакс".

"Білорусь - наш надійний союзник, партнер. Курс на розширення стратегічної взаємодії з Мінськом не підлягає сумніву, це закріплено, зокрема в концепції зовнішньої політики нашої країни", - заявила представник російського МЗС.

За її словами, в рамках Союзної держави "ще багато чого можна зробити", щоб підвищити ефективність даного інтеграційного формату.

Нагадаємо,

  • Видання Bloomberg повідомляло, що президент РФ Володимир Путін, якому при владі залишилося не більше 5 років, шукає шляхи забезпечення свого подальшого впливу шляхом створення більш тісного союзу з сусідньою Білоруссю.
  • У виданні додали, що зараз у Путіна є можливість "неагресивно" тиснути на Білорусь завдяки податковій реформі, яку проводять в РФ. Зокрема, Білорусі, яка безмитно купує російську нафту і експортує більшу її частину, стягуючи свої власні мита, доведеться платити більше.
  • Повідомляється, що в цьому році, за даними білоруського Мінфіну, країна втратить 300 мільйонів доларів через російський "податковий маневр", що дуже багато для країни з економічним обсягом виробництва близько 55 мільярдів доларів, і втрати будуть рости в міру зникнення російських експортних мит.
  • Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що розмови про об'єднання Білорусі з Росією дурні і притягнуті за вуха.
  • 19 грудня президент РФ схвалив військову доктрину Союзної держави, в яке входять РФ і Білорусь.
  • 21 грудня в РФ заявили про завершення підготовки проекту Концепції зближення законодавств Росії та Білорусі.
  • Зустріч Путіна та Лукашенка - 12-та протягом поточного року - відбулася у Кремлі 25 грудня. Президенти домовилися ро нову зустріч, яка мала відбутися до Нового року.
  • 28 грудня прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв створив робочу групу з інтеграції Росії та Білорусі.
  • 30 грудня президенти РФ і Білорусі Володимир Путін і Олександр Лукашенко провели чергові переговори у Кремлі, під час яких обговорили подальший розвиток відносин між країнами.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News