У Москві викрали ймовірного співучасника вбивства Вороненкова – ЗМІ

П'ятниця, 11 січня 2019, 15:49
У Москві викрали ймовірного співучасника вбивства Вороненкова – ЗМІ

У Москві стріляли і викрали Юрія Василенка, причетного до вбивства колишнього депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова в березні 2017 року в Києві.

Про це повідомило поінформоване джерело "Інтерфакс-Україна".

Як повідомила представник управління слідчого комітету Москви Юлія Іванова, напередодні ввечері поблизу кафе, невідомі вчинили стрілянину з вогнепальної зброї і помістили чоловіка в багажник автомобіля, після чого зникли.

"Слідчі встановили особу потерпілого. За місцем його проживання проведено обшук, в ході якого вилучено патрони, травматичний пістолет, сигнальні ракети, мобільні телефони, а також інші предмети і документи, які мають значення для слідства", - сказала вона, не уточнивши імені викраденого чоловіка.

Джерело агентства повідомило, що потерпілим є уродженець Харкова Юрій Василенко, який має подвійне громадянство - РФ і України.

У минулому році прокуратура України назвала Василенка співучасником вбивства Вороненкова.

Він переховувався від органу досудового розслідування України і перебував у розшуку.

Наразі в Росії за цим фактом порушено кримінальну справу за ч.2 ст. 126 КК РФ (викрадення людини, вчинене групою осіб за попередньою змовою) і ч. 1 ст. 222 КК РФ (незаконний оборот зброї).

Нагадаємо:

  • Дениса Вороненкова вбили пострілом у центрі Києва 23 березня 2017 року. Вбивцю Павла Паршова поранив охоронець колишнього російського депутата – і він помер у лікарні.
  • У вбивці Вороненкова був спільник – Ярослав Левенець, із 2012 року він перебуває в розшуку за економічні злочини.
  • Олександр Лось, як вважає слідство, був разом із Левенцем співорганізатором злочину, а саме організовував двох водіїв і кілера.
  • Ярослав Тарасенко був водієм "Ланоса", в якому приїхав кілер. Його затримали 16 липня 2017 року.
  • У вересні генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що замовник убивства перебуває на території Росії і має активні контакти зі злочинними колами та спецслужбами, а "виконавці, переважно, громадяни України".
  • Пізніше стало відомо, що в організації вбивства підозрюється громадянин Росії Володимир Тюрін – колишній цивільний чоловік вдови Вороненкова Марії Максакової. У березні 2018 року його оголосили в розшук в Україні.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News