ЦВК відмовила двом охочим податися в президенти

П'ятниця, 11 січня 2019, 22:23
ЦВК відмовила двом охочим податися в президенти

Центральна виборча комісія відмовила Сергію Фаренюку та Віталію Велідченку в реєстрації їх кандидатами на посаду президента України на виборах 31 березня.

Відповідне рішення ухвалено на засіданні в п'ятницю, повідомляє "Укрінформ".

Члени ЦВК відмовили Велідченку у зв'язку з невідповідністю поданих документів вимогам закону "Про вибори президента України". Велідченко не подав до ЦВК заповненої анкети, передвиборчої програми та автобіографії в електронному вигляді, декларації, не вніс і застави в 2,5 млн грн.

Фаренюку ЦВК відмовила в реєстрації, бо подані ним документи не відповідали вимогам закону, містили неточності та помилки.

Член комісії Андрій Євстігнєєв також додав, що Фаренюк вніс заставу в розмірі 3 грн замість необхідних 2,5 млн грн.

Між тим, ЦВК під головуванням Тетяни Сліпачук зареєструвала уповноважених представників двох кандидатів: Самсоненка В.В. – від кандидата Віталія Купрія; Мухіна М.М. – від кандидата Євгенія Мураєва.

Нагадаємо:

  • 31 грудня в Україні розпочався виборчий процес.
  • Висування кандидатів політичними партіями або шляхом самовисування на посаду глави держави та подання кандидатами документів до ЦВК триватиме до 3 лютого 2019 року.
  • Перед поданням до Центрвиборчкому документів кандидат або партія, яка його висунула, має внести грошову заставу у розмірі 2,5 млн гривень.
  • Реєстрація кандидатів у президенти триватиме до 8 лютого включно. Звернення про відмову від балотування Центрвиборчком прийматиме до 7 березня.
  • Проведення передвиборчої агітації розпочинається наступного дня після дня реєстрації кандидата на посаду президента і закінчується о 24 годині 29 березня.
  • Утворення окружних виборчих комісій триватиме до 18 лютого, дільничних виборчих комісій – до 12 березня.
  • Голосування на виборах Президента проводитиметься 31 березня 2019 року з 8 до 20 години. Результати голосування ЦВК має встановити до 10 квітня.
  • Не пізніше як через 30 днів після оголошення офіційних результатів новообраний президент має розпочати виконувати свої обов'язки.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування