ДСНС: Пожежу на хімзаводі в Калуші локалізовано

Субота, 12 січня 2019, 23:44
ДСНС: Пожежу на хімзаводі в Калуші локалізовано

Пожежу на олефіновому заводі "Карпатнафтохім" в Калуші локалізовано.

Про це повідомляє ДСНС України.

"12 січня о 23:48 пожежу у м. Калуш на території ТОВ "Карпатнафтохім" локалізовано", - йдеться у повідомленні.

Управління ДСНС в Івано-Франківській області уточнило, що на заводі відбулося факельне горіння з системи трубопроводу на площі близько 4 м.кв. та висотою 15 метрів. Інженерно-технічним персоналом о 21:15 здійснено перекриття засувок подачі сировини на вводі в установку. Станом на 23:00, за інформацією керівника об’єкту, орієнтовний час вигорання залишків продукту становить близько 2 годин.

О 23:48 пожежу локалізовано. До гасіння пожежі залучено 19 одиниць техніки 105 осіб особового складу пожежно-рятувальних підрозділів ДСНС в області. Потерпілих немає.

На місці також було задіяно 50 поліцейських, слідчі і групи реагування патрульної поліції, які забезпечують охорону громадського порядку і не допускають наближення людей і транспорту до місця події.  Правоохоронці встановлюють причину загорання.

Нагадуємо:

  • У Калуші Івано-Франківської області сталася масштабна пожежа на олефіновому заводі "Карпатнафтохім". Повідомлення про пожежу надійшло о 21:08 12 січня.
  • Міський голова Калуша Ігор Матвійчук повідомив, що на виробництві поліолефіну ТОВ "Карпатнафтохім" загорілося пальне. Він стверджує, що викидів небезпечних речовин у повітря немає.
  • ТОВ "Карпатнафтохім" відновило роботу у червні 2017 року після п'ятирічного простою.
  • "Карпатнафтохім" виробляє етилен, поліетилен, вінілхлорид, каустичну соду, хлор і суспензійний ПВХ. Завод був зупинений у вересні 2012 року в зв'язку з несприятливою ситуацією на ринку нафтохімічної продукції.
  • У лютому 2017 року НК "Лукойл" заявив про продаж контрольного пакету "Карпатнафтохіму". 100% ТОВ належить Karpaty Chemical B.V. (Нідерланди).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування