Порошенко анонсував нові кроки у торгівлі з ЄС

Середа, 2 січня 2019, 14:52
Порошенко анонсував нові кроки у торгівлі з ЄС

Президент Петро Порошенко розповів, які наступні пріоритети України у розвитку торгівлі з Європейським Союзом.

Про це повідомляється на його сторінці у Facebook.

За словами глави держави, йдеться про посилення митної співпраці, укладення угоди про оцінку відповідності та прийнятність промислової продукції та про адаптацію законодавства у сфері санітарних та фітосанітарних заходів.

Президент наголосив, що початок застосування Україною з 1 січня положення Регіональної конвенції про пан-євро-середземноморські преференційні правила походження надасть країні "новий потужний імпульс".

Він нагадав також, що 3 роки тому в Україні запрацювала зона вільної торгівлі з ЄС, і за час її дії обсяг торгівлі між Україною та Євросоюзом зріс на 40%.

"Частка ЄС в експорті української продукції сягнула історичного максимуму у 42,5%. Якісно змінилася структура українського експорту в бік продукції з доданою вартістю, частка якої склала 43% експорту в ЄС", - хвалиться Порошенко.

За його словами, вільна торгівля з Євросоюзом стала поштовхом до проведення та завершення переговорів про ЗВТ з іншими великими торговельними державами світу, такими як Канада, Ізраїль і Туреччина.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування