Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Макрон знову закликав Путіна віддати Україні моряків і судна

Середа, 2 січня 2019, 18:22

2 січня президенти Франції та РФ Емануель Макрон та Володимир Путін провели телефону розмову.

Про це повідомляє сайт Кремля, пише "Європейська правда".

Згідно повідомленню Кремля, "детально розглянуто проблематику сирійського врегулювання, перш за все в контексті домовленостей про формування Конституційного комітету, досягнутих за підсумками зустрічі лідерів Росії, Туреччини, Німеччини та Франції 27 жовтня 2018 року в Стамбулі".

Також стверджується, що президенти Франції та РФ обговорили російську агресію у Керченській протоці.

На сайті Кремля це подається таким чином: "Продовжено обмін думками з внутрішньоукраїнського кризи з урахуванням української провокації в Керченській протоці 25 листопада 2018 року".

Зазначимо, що у Кремля зазвичай отремо уточнюють, що розмова відбулася за ініціативи іншої сторони. Наразі такого уточнення немає - це дозволяє припустити, що розмова відбулася за ініціативи Путіна.

На сайті Макрона стосовно розмови з Путіним щодо ситуації в Україні вказано наступне:

"Що стосується російсько-української кризи, президент привітав угоду, досягнуту 27 грудня 2018 року, про відновлення режиму припинення вогню і закликав до його повного і міцного дотримання".

Зазначається, що президент Франції закликав Росію якнайшвидше звільнити затриманих українських моряків і судна, захоплені після військово-морського інциденту 25 листопада 2018 року в Керченській протоці.

Нагадуємо:

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування