СБУ видворяє з України білоруса: через антиукраїнську пропаганду

Середа, 2 січня 2019, 19:09

Служба безпеки заявляє про депортацію громадянина Республіки Білорусь Павла Карназицького, який поширював антиукраїнську пропаганду на території нашої держави.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

Зазначається, що 2 січня 2019 року іноземця примусово повернуто до РБ із забороною в’їзду в Україну терміном на три роки.

 
Карназицький був гостем на ефірах у якості політичного оглядача

Оперативники спецслужби встановили, що іноземець проживав в Україні нелегально та публічно розповсюджував фейкову інформацію.

"Зокрема,  під час виступів на деяких телевізійних каналах він ставив під сумнів визнані міжнародною спільнотою докази присутності військ країни-агресора на тимчасово окупованих територіях нашої держави", – пояснюють в СБУ.

За даними спецслужби, Карназицький неодноразово публікував антиукраїнські матеріали на медіа-ресурсах, підконтрольних терористичним організаціям "ДНР" та "ЛНР".

Голова СБУ Василь Грицак заявив, що після введення обмежень на в’їзд російських громадян в Україну спецслужби РФ все частіше залучають до провокацій іноземців.

"Діяльність подібних проплачених Росією пропагандистів становить загрозу не тільки національним інтересам України, але й суперечить законодавству країн їх походження", – зауважив Грицак.

В той же час адвокат Андрій Доманський стверджує, що Карназицькому не надали правову допомогу та можливість поспілкуватись із захисником.

Доманський каже, що Карназицький був змушений покинути Білорусь "через політичне переслідування його як журналіста", проживав в Україні з кінця 90-х.

За даними білоруської служби "Радіо Свобода", у Білорусі в 1998 році Павло Карназицький очолював молодіжну організацію Соціал-Демократичної Громади. Після виходу з організації зізнався, що був завербований КДБ і працював на спецслужби під псевдонімом "Ролан".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування