Адвокат Трампа: Переговори про Trump Tower у Москві тривали протягом всього 2016 року

Понеділок, 21 січня 2019, 00:25

Плани з будівництва Trump Tower в Москві залишалися "активною пропозицією" ще в листопаді 2016 року, тобто ще довше ніж раніше повідомлялося.

Про це заявив особистий адвокат президента США Дональда Трампа Руді Джуліані в ефірі телеканалу NBC.

Джуліані розповів, що Трамп говорив, що він може "згадати бесіди" зі своїм колишнім адвокатом Майклом Коеном про проект в 2016 році.

"Ми розуміємо, що вони тривали протягом усього 2016 року", - сказав Джуліані, додавши, що "їх було не багато, але були розмови".

"Не можу бути впевнений у точній даті", - заявив він.

"Ймовірно, може бути аж до жовтня, листопада - наші відповіді охоплюють період до виборів", сказав Джуліані, маючи на увазі письмові запитання, на які Трамп і його адвокати дали відповіді спеціальному прокурору Роберту Мюллеру.

Сенатор Марк Уорнер,який був присутній на передачі, вважає, що той факт, що переговори могли продовжитися до листопада - "велика новина".

"Це для мене новина, і це велика новина. Чому через два роки після цього ми просто дізнаємося цей факт зараз, коли було так багато розслідувань?"- запитав Уорнер, головний демократ в Комітеті з розвідки Сенату.

"Я б думав, що більшість виборців - демократ, республіканець, незалежний, хто завгодно, знаючи, що кандидат від республіканців активно намагається вести бізнес в Москві, що кандидат від республіканців, принаймні, колись пропонував, якщо він побудує цей будинок, Володимиру Путіну, безкоштовно квартиру в пентхаусі, і якщо ці переговори тривали до виборів, я думаю, що це важливий факт, який виборці повинні знати, - сказав Уорнер.

Нагадуємо:

  • Колишній адвокат Трампа Майкл Коен визнав, що збрехав Конгресу, заявивши, що переговори по будівництву Trump Tower в Москві закінчилися на початку 2016 року. За його словами, насправді, він працював над проектом ще в червні того року.
  • Коен погодився співпрацювати зі слідством і визнав себе винним у восьми кримінальних звинуваченнях в ухиленні від сплати податків, банкрутстві і порушеннях у фінансуванні кампанії.
  • Він сказав федеральному суду в Нью-Йорку, що Трамп під час передвиборної кампанії доручив йому організувати виплати двом жінкам, щоб змусити їх мовчати про відносини з кандидатом в президенти.
  • За порушення виборчого законодавства і брехню Конгресу Коен засуджений в цілому до трьох років в'язниці.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування