Семенченко використав диппаспорт у Грузії, не перебуваючи там у відрядженні

Четвер, 3 січня 2019, 19:05

Народний депутат Семен Семенченко поїхав у Грузію з дипломатичним паспортом попри те, що парламент не відправляв його в офіційне відрядження у цю країну.

Про це повідомила народний депутат Ірина Геращенко з посиланням на отриману відповідь Голови Верховної Ради Андрія Парубія на її запит.

"Вищезазначений депутат не звертався до мене для оформлення йому у встановленому порядку відрядження до Грузії у грудні 2018 року та жодним чином не інформував щодо своїх намірів відвідати цю країну у вказаний період", - йдеться у документі.

Відповідно, парламент не направляв депутата у відрядження в Грузію.

Нагадуємо:

  • 2 грудня МВС Грузії повідомило, що в Тбілісі були затримані 6 громадян України і один громадянин Грузії. У МВС повідомили, що вони прибули до Грузії 27 листопада. 
  • Радник президента України Петра Порошенка Юрій Бірюков заявив, що серед затриманих 2 грудня у Тбілісі (Грузія) українців був Семен Семенченко. Пізніше Семенченко заявив, що інформація про його затримування в Грузії – фейк.

  • Повідомлялося, що під час обшуків в готельних номерах виявили пістолети "Беретта" і "Макаров", автоматичну ручну вогнепальну зброю і різні боєприпаси.
  • Українці, затримані в Грузії за підозрою в зберіганні зброї, не визнають свою провину і на обвинувальних листах написали "Слава Україні".