Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мати українського політв'язня Панова не може зв'язатися з ним - Денісова

П'ятниця, 4 січня 2019, 03:32

Мати фігуранта "справи українських диверсантів" Євгена Панова Віра Котелянець стурбована через відсутність зв'язку з сином, якого тривалий час етапують з одного СІЗО РФ в інше.

Про це 3 січня у Facebook повідомила український омбудсмен Людмила Денісова.

"До мене звернулася Віра Котелянець, мати українського політв'язня Євгена Панова, якого раніше утримували у Сімферопольському СІЗО.

Євгена вже тривалий час етапують з одного СІЗО до іншого і мати занепокоєна через відсутність зв’язку з ним", - заявила Денісова.

Вона повідомила, що для уточнення інформації звернулася до уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової, директора Федеральної служби виконання покарань РФ Геннадія Корнієнка та радника посланника тимчасового повіреного України у справах України в РФ Василя Покотила, з проханням повідомити про місцезнаходження Панова.

Нагадаємо:

  • 6 грудня 2018 року громадянина України Євгена Панова, засудженого до восьми років колонії суворого режиму у справі "українських диверсантів", етапували з окупованого Криму до Росії (в Краснодар).
  • 5 грудня родичі засудженого Панова повідомили, що його етапували до СІЗО Сімферополя.
  • 25 жовтня Верховний суд Росії визнав законним вирок громадянину України Євгену Панову, засудженому до восьми років колонії суворого режиму нібито за підготовку диверсій в окупованому Криму.
  • ФСБ Росії в серпні 2016 року оголосила про затримання в анексованому Криму групи "українських диверсантів", які нібито готували теракти на півострові.
  • Російські спецслужби стверджують, що затримані Євген Панов і Андрій Захтей були членами "групи диверсантів", яка нібито планувала вчинити теракти на об'єктах туристичної та соціальної інфраструктури півострова.
  • Влада України заперечує російські звинувачення на адресу українців і називає їх "провокацією" російських спецслужб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування