Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Поліція і прокуратура перевірить, чи патрульні побили працівника КБ Антонова

П'ятниця, 4 січня 2019, 10:28

Патрульна поліція України оголосила про початок внутрішнього розслідування після повідомлень про участь поліцейських у побитті в Києві 81-річного співробітника конструкторського бюро імені Антонова.

Про це йдеться у повідомленні у мережі Facebook.

"Учора на деяких інформаційних ресурсах з’явилася інформація про те, що поліцейські управління патрульної поліції міста Києва спільно з громадянами нанесли тілесні ушкодження чоловікові", - сказано у повідомленні.

"Офіційно повідомляємо, що по даній події Департаментом патрульної поліції ініційовано службове розслідування та перевіряється правомірність дій патрульних поліцейських у вказаній ситуації", - заявили в патрульній поліції.

У відомстві обіцяють про результати службового розслідування повідомити "зацікавленим особам" додатково.

У четвер прес-служба прокуратури Києва повідомила на своїй офіційній сторінці у Facebook, що у зв’язку із побиттям співробітника КБ ім. Антонова відкрито кримінальне провадження щодо можливого вчинення працівниками поліції кримінального правопорушення, а саме "Перевищення влади або службових повноважень".

Вказується, що 27 грудня до слідчого відділу Солом’янського управління поліції надійшла заява щодо побиття співробітника КБ імені Антонова через начебто його причетність до шахрайських дій при обміні валюти.

За вказаним фактом слідчим поліції до ЄРДР були внесені відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) КК України та розпочато досудове розслідування.

"Разом із тим, в ході вивчення процесуальними керівниками матеріалів кримінального провадження, а також проведення безпосереднього допиту потерпілого, Київською місцевою прокуратурою №9 встановлено обставини, які свідчать про можливу причетність до вказаної події працівників поліції", - повідомила прокуратура.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування