Українська сторона СЦКК: Бойовики системно перешкоджають місії ОБСЄ

Субота, 5 січня 2019, 16:46

Українська сторона СЦКК заявляє, що перешкоджання діяльності СММ ОБСЄ на окупованих територіях набуває системного характеру.

Про це йдеться в повідомленні на сторінці Операції об'єднаних сил у Facebook.

Так, за даними щоденного звіту СММ ОБСЄ, опублікованого 4 січня, на пункті пропуску на кордоні біля Ізвариного найманець російсько-окупаційних військ в черговий раз наказав патрулю місії залишити цей район.

Українська сторона СЦКК зазначає, що минулого разу подібний випадок відмови було відзначено у щоденному звіті СММ від 31 грудня 2018 року.

"А на блокпості, розташованому на північному в’їзді до Новоазовська, на схід від Маріуполя, п'ятеро найманців збройних формувань Російської Федерації знову (подібну заборону було також зафіксовано у щоденному звіті Місії від 28 грудня 2018 року) не дозволили патрулю місії проїхати до центру міста й у східному напрямку", - йдеться в повідомленні.

В той же час, спостерігачі СММ бачили, що через блокпост без зайвих перешкод проїжджали цивільні автомобілі.

Українська сторона СЦКК вважає неприпустимим подібні агресивні дії російсько-окупаційних військ, які "набули системного характеру та призводять до ескалації напруги".

"Перешкоджання діяльності СММ ОБСЄ свідчить про те, що керівництву окупантів є що прибирати з полю зору від міжнародних спостерігачів", - йдеться у тексті.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування