НАЗК знайшло у декларації столичного депутата помилок на 2,6 мільйони

Неділя, 6 січня 2019, 19:39
НАЗК знайшло у декларації столичного депутата помилок на 2,6 мільйони

Нацагентство з питань запобігання корупції виявило ознаки кримінального правопорушення у декларації депутата Київської міськради Сергія Харчука.

Про це повідомили у прес-службі НАЗК. 

За підсумками перевірки декларації за 2016 рік встановлено, що депутат не зазначив у звітності дані про дві свої квартири.

"Одна з них у Полтаві площею 48 кв.м, інша у м.Карлові Вари (Чехія) площею 87 кв.м. Також декларант не зазначив та невірно зазначив свої доходи, відомості про які містяться у Держреєстрі фізичних осіб – платників податків", - повідомили у НАЗК.

Загальна сума недостовірних відомостей становить 2 634 780,33 грн.

"НАЗК затвердило обґрунтований висновок за декларування недостовірних відомостей депутатом Київської міської ради. Про це повідомлені органи прокуратури, Нацполіції та НАБУ", - йдеться у повідомленні.

У відомстві нагадали, що відповідальність за декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб передбачена ст.366-1 КК України та карається штрафом від 2,5 тис. до 3 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від 150 до 240 годин, або позбавленням волі на строк до 2 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, 

  • У вересні 2018 р. виконавчий комітет "Самопомочі" виключив Сергія Харчука і ще трьох депутатів Київської міськради - Сергія Гусовського, Олексія Руденка і Вадима Васильчука - з членів партії. У "Самопомочі" заявили, що депутати завдали "серйозної шкоди репутації політсили".
  • У партії зазначили, що зазначені депутати підтримали рішення Київської міськради про виділення родичам їх колеги Романа Марченка земельних ділянок в Києві, які попередньо були незаконно їм же захоплені, загальна площа ділянок становить понад 1,4 га.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...