Трамп анонсував звернення до нації через "кризу нацбезпеки" в США

Вівторок, 8 січня 2019, 00:22

Президент США Дональд Трамп заявив, що у Сполучених Штатах настала гуманітарна криза та криза нацбезпеки після того, як Палата представників Конгресу відмовилась затверджувати фінансування стіни на кордоні з Мексикою.

Про це він написав у Twitter.

"Радий повідомити, що я виступлю зі зверненням до нації з приводу гуманітарної кризи та кризи національної безпеки на нашому південному кордоні. Вівторок, 9-та вечора, за східним часом", - повідомив глава Білого дому.

Перед цим речниця Білого дому Сара Сандерс повідомила, що Трамп відвідає американсько-мексиканський кордон 10 січня.

"Президент Трамп поїде на південний кордон у четвер 10 січня, щоб зустрітися з тими, хто знаходиться на передових позиціях національної безпеки та гуманітарної кризи", - заявила Сандерс.

Нагадуємо:

  • Американські сенатори не змогли узгодити проект бюджету країни, через що в США тимчасово призупинилася робота держустанов ("шатдаун"). 
  • Документ не був прийнятий через розбіжності між демократами і республіканцями щодо планів президента США побудувати стіну на кордоні з Мексикою.
  • Трамп вимагає виділити майже 6 мільярдів доларів на фінансування стіни, а демократи категорично відкидають цю пропозицію.
  • Палата представників Конгресу США, більшість у якій мають демократи, ухвалила низку законопроектів, спрямованих на завершення "шатдауну". Водночас Палата відкинула вимогу президента Трампа про додаткове фінансування прикордонної стіни.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування