У НАЗК видали приписи віце-прем’єру та двом міністрам

Вівторок, 8 січня 2019, 08:46

Нацагентство з питань протидії корупції внесло 4 приписи про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів першому віце-прем'єр-міністру Степану Кубіву, міністру інфраструктури Володимиру Омеляну та в.о. міністра аграрної політики Максиму Мартинюку.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

Зазначається, що припис Нацагентства вноситься керівнику органу/установи, який має забезпечувати організацію роботи із запобігання корупції (згідно з ч. 2 статті 12 ЗУ "Про запобігання корупції").

Так, приписи внесено першому віце-прем’єр-міністру України – Міністру економічного розвитку і торгівлі Степану Кубіву стосовно директора ДП "ДНІПРО-ВДМ" Ігоря Ковтуненка та Міністру інфраструктури України Володимиру Омеляну стосовно директора казенного підприємства "Морська пошуково-рятувальна служба" Віктора Сударева.

Повідомляється, що були встановлені факти непередачі в управління іншій особі належних їм корпоративних прав у товариствах з обмеженою відповідальністю протягом 30 днів з моменту призначення Ковтуненка та Сударева на вказані посади у порядку, передбаченому Законом.

У відомстві додали, що також внесено припис в.о. Міністра аграрної політики та продовольства України Максиму Мартинюку стосовно голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів Володимира Лапи, який  не прийняв рішення щодо врегулювання конфлікту інтересів у зв’язку з отриманням повідомлення про наявність потенційного конфлікту інтересів від начальника Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві Олега Рубана.

Крім того, Національне агентство внесло припис начальнику Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Луганській області Михайлу Пшику стосовно порушення його підлеглим Андрієм Велігошею вимог ЗУ "Про запобігання корупції" під час роботи у складі комісії з питань медико-психологічної реабілітації особового складу.

Повідомляється, що приписи Національного агентства є обов’язковими до виконання. За невиконання цих приписів керівник органу, підприємства, установи, організації несе відповідальність, передбачену статтею 188-46 КУпАП.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:21
ISW: Україна б’є по Росії зброєю власного виробництва
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
Усі новини...