Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росіянку зі справи про втручання РФ у вибори в США спіймали на фінмахінаціях

Вівторок, 8 січня 2019, 19:27

Прокуратура США порушила справу проти росіянки Наталії Весельницької за підозрою у причетності до багатомільйонних махінацій з податками. Вона також фігурує у справі про втручання РФ у вибори в США.

Про це пише "Голос Америки".

Згідно з повідомленням, російський юрист Весельницька, яка відома тим, що протягом виборчої кампанії 2016 року мала зустріч із провідними особами виборчої кампанії Трампа, звинувачена у перешкоджанні правосуддю у цивільній справі щодо відмивання грошей.

Весельницькій висунуто кримінальні звинувачення у перешкоджанні правосуддю у цивільній справі про незаконне відшкодуванні податків на суму 230 мільйонів доларів за участі "корумпованих російських чиновників". У тій справі вона виступає адвокатом.

Американське обвинувачення заявляє, що у справі "США проти Prevozon Holdings" Весельницька представила суду декларацію, буцімто незалежно складену російським урядом, насправді ж вона сама таємно співпрацювала із урядом Росії.

Звинувачення проти Весельницької не пов'язані із зустріччю із штабістами Трампа у 2016 році.

 

Нагадуємо:

  • За версією спецпрокурора Роберта Мюллера та численними повідомленнями в західних ЗМІ, Дональд Трамп-молодший, чоловік його сестри Іванки Джаред Кушнер та голова передвиборчої кампанії Трампа Пол Манафорт влітку 2016 року зустрілися із російською юристкою Наталією Весельницькою у "Трамп-Тауер" у Нью-Йорку.
  • У листопаді 2017 року Весельницька заявила, що представники Трампа пропонували їй після перемоги Трампа на виборах переглянути перелік підсанкційних росіян, відомий як "список Магнітського". Їх же цікавили документальні докази того, що кандидат у президенти США від демократів Гіларі Клінтон використовувала кошти незаконного походження для своєї кампанії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування