Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Кремлі заявили, що "ніколи не використовують людей за пішаків"

Середа, 9 січня 2019, 11:31
У Кремлі заявили, що ніколи не використовують людей за пішаків

У Кремлі не чули заяв про можливість обміну громадянина США Пола Уілана, арештованого в Москві за звинуваченням у шпигунстві, на росіянку Марію Бутіну, яка перебуває в американській в'язниці.

Про це заявив журналістам речник президента Росії Дмитро Пєсков, передає РБК.

"У Росії ніколи не використовують людей за пішака в дипломатичній грі. У Росії ведуть контррозвідувальну діяльність щодо тих, хто підозрюється в шпигунській діяльності. Це на регулярній основі робиться. У Росії ніхто ніколи людей в якості пішаків не використовує", – стверджує Пєсков .

"Були заяви наших офіційних служб та МЗС, більше додати немає чого", – сказав він.

Нагадаємо:

  • Пола Уілана затримали в Москві 31 грудня, щодо нього порушили кримінальну справу за статтею про шпигунство. За даними Times, ФСБ звинуватила американця в отриманні комп'ютерної картки пам'яті із секретним списком російських агентів в одному зі столичних готелів.
  • Пізніше Уїлана арештували. Його родичі повідомляли, що Пол приїхав до Москви на весілля своїх знайомих.
  • У 1990-х і 2000-х роках Уїлан служив у морській піхоті США, брав участь у військовій кампанії в Іраку. У 2017 році обійняв посаду директора з безпеки в компанії BorgWarner, яка постачає автозапчастини.
  • За даними ЗМІ, крім громадянства США у нього є ще щонайменше три паспорти: Великої Британії, Канади та Ірландії.
  • Держсекретар США Майкл Помпео вимагав повернути арештованого американця на батьківщину, а президент країни Дональд Трамп заявляв, що влада Штатів вивчає ситуацію.
  • У Москві Уілана відвідували лише представники США, повідомляли в МЗС Росії. У відомстві також не знайшли причин для обміну американця на Бутіну.
  • Марію Бутіну арештували влітку 2018 року в США за звинуваченням у роботі іноземним агентом. Спершу дівчина не визнавала свою провину, але в грудні пішла на угоду зі слідством.
  • Їй загрожувало до 15 років в'язниці, але після співпраці зі слідством можливий термін ув'язнення скоротився до 5 років.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування