Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У полоненого моряка Ейдера не підтвердився діагноз гепатиту – адвокат

Вівторок, 12 лютого 2019, 20:44

У наймолодшого утримуваного в Росії українського військового моряка Андрія Ейдера не підтвердився діагноз гепатиту.

Про це повідомила захисниця Олександра Маркова у Facebook.

"Сьогодні (12 лютого – УП) у "Лефортово" вдалося зустрітися з підзахисним, українським військовополоненим Ейдером Андрієм, нехай навіть всього на 20 хвилин. Звичайно, всіх хвилювало питання про повторні аналізи Андрія. На щастя, зі слів лікаря, гепатит не підтвердився", – написала адвокат.

Читайте також:

Війна у Керченській протоці: таран, штурмовики та захоплення українських кораблів

Полонені моряки: де вони зараз, що на них чекає і як Україна буде їх звільняти

Нагадуємо:

  • 25 листопада 2018 року в районі Керченської протоки російські прикордонники обстріляли українські військові судна і захопили два малих броньованих артилерійських катери "Бердянськ" і "Нікополь" та рейдовий буксир "Яни Капу", разом з 24 моряками, 3 з яких зазнали поранень.
  • Затриманих українських моряків доставили до окупованого Росією Криму і заарештували за підозрою у "порушенні російських кордонів". Згодом з Сімферополя їх відправили до СІЗО "Лефортово" у Москві.
  • Усі українські військові заявили слідчим ФСБ під протокол, що є військовополоненими.
  • На думку адвоката Іллі Новікова, суд у справі військовополонених українських моряків розпочнеться не раніше ніж за рік.
  • Лефортовський суд Москви продовжив на три місяці - до 24 та 26 квітня  - "арешт" всім 24 військовополоненим українським морякам. Захисники моряків оскаржили це рішення суду. 
  • 25 січня ФСБ РФ повідомила адвокатів поранених моряків та представника СБУ, що вони направили в управління ФСВП РФ документ про переведення їх з медчастини СІЗО "Матросская тишина" у СІЗО "Лефортово".
  • 27 січня російська активістка Вікторія Івлєва повідомила, що у Москві трьох військовополонених українських моряків - Андрія Ейдера, Андрія Артеменка та Василя Сороку - перевели з медчастини у "Матросской тишине" до СІЗО Лефортово.
  • 2 лютого адвокати моряків повідомили, що наймолодшого утримуваного в Росії українця Андрія Ейдера у російській в’язниці могли заразити гепатитом.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування