Порошенко: Якщо Україна припинить стріляти, не буде України

Субота, 16 лютого 2019, 20:11

Президент Петро Порошенко заявляє, що його бентежать заклики до припинення вогню з обох сторін, оскільки Україна обороняється.

Про це він заявив під час панельної дискусії в рамках Мюнхенської безпекової конференції у суботу, повідомляє прес-служба президента.

"Мене дуже бентежить, коли я чую, як деякі кажуть, що Україна та Росія повинні припинити стріляти. Якщо Росія припинить стріляти, буде мир. Якщо Україна припинить стріляти, не буде України",- наголосив Порошенко.

"Якщо ми перестанемо захищати наш суверенітет, нашу територіальну цілісність, безпеку та демократію в центрі Європи в ХХІ ст., ми станемо на коліна перед агресором", - пояснив він.

Порошенко також підкреслив, що 2014 року Україна не мала програми щодо майбутнього членства в НАТО і мала нейтральний статус, однак це не захистило її від російської агресії.

"Тому нам слід припинити цей стан невизначеності. Не тільки Україна має платити цю величезну ціну, а й Європа. Ви маєте вивчити уроки Грузії, України, бо ми вважаємо себе східним флангом НАТО, східним флангом Європи", - сказав він.

Порошенко також закликав країни до координації дій у питаннях безпеки.

"Ми повинні мати колективну відповідь на те, що треба робити з безпекою. Хочу нагадати, що атака на українські кораблі в Керченській протоці має дуже цікаве пояснення з боку Росії: вони захищають Керченський міст. Уявіть російську атаку в Балтійському морі з метою захисту "Північного потоку-2" через декілька років. Треба мати значно кращу координацію наших дій", - сказав президент.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування