На вирок Януковичу подали апеляцію

Понеділок, 18 лютого 2019, 14:31
На вирок Януковичу подали апеляцію

Адвокат центру правової допомоги Юрій Рябовол подав апеляцію на вирок Оболонського райсуду Києва, яким екс-президента Віктора Януковича засудили до 13 років в'язниці за держзраду.

Про це повідомила "Українській правді" речниця суду Інна Свинаренко.

За її словами, оскарження відбулося в понеділок, 18 лютого. Тепер справу направлять до Київського апеляційного суду.

Речниця уточнила, що перегляд вироку почнеться не раніше, ніж через 30 днів після проголошення вироку, аби дати змогу подати апеляції і платним адвокатам Януковича.

Водночас один із платних адвокатів екс-президента Віталій Сердюк написав у Facebook, що Юрій Рябовол "не уповноважений представляти інтереси Віктора Януковича, в т.ч. подавати апеляцію".

"Четвертий Президент України відмовився від його послуг ще 14 серпня 2018 року оскільки цей адвокат ігнорував позицію Віктора Януковича у справі про втрату Криму і діяв в інтересах Генеральної прокуратури України", - нагадує Сердюк.

Нагадаємо:

  • 24 січня Оболонский суд проголосив вирок, яким заочно визнав Януковича винним у державній зраді та пособництві в агресивній війні і покарав 13 роками позбавлення волі.
  • Основою звинувачень стало звернення до президента Росії Володимира Путіна від 1 березня 2014 року, в якому український екс-президент нібито просив ввести в Україну війська.
  • Розглядати справу про держзраду суд почав навесні 2017 року.
  • Коли суд побачив, що платні адвокати затягують розгляд справу, він призначив Януковичу державного адвоката Юрія Рябовола.
  • На останньому засіданні екс-президент не вийшов не зв’язок для оголошення свого останнього слова, і колегія суддів видалилась у нарадчу кімнату для ухвалення вироку.
  • Янукович також фігурує в інших кримінальних провадженнях, які наразі перебувають на стадії слідства. Це, зокрема, незаконне заволодіння державними резиденціями, злочини проти майданівців, численні економічні злочини та інше.

Євген Кізілов, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування