Трамп розглядає 4 кандидатури на посаду посла США в ООН - ЗМІ

Вівторок, 19 лютого 2019, 04:24

Після того, як Хізер Нойєрт зняла з розгляду свою кандидатуру на посаду постпреда США в ООН, президент Дональд Трамп обирає номінанта серед 4 основних кандидатів.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела, знайомі з ситуацією.

"Трамп розглядає чотирьох основних кандидатів на посаду наступного посла в ООН: партнера Goldman Group Inc. Діну Пауелл, нинішніх послів у Німеччині і Канаді - Річарда Грінелла і Келлі Крафт - та екс-кандидата у сенатори від штату Мічиган Джона Джеймса", - пише інформагентство.

Джерела у Білому домі заявили, що не виключається можливість призначення на посаду доньки президента Іванки Трамп, яка зараз є радником Білого дому.

Нагадаємо:

  • Речниця Держдепу Хізер Нойєрт, яку президент Сполучених Штатів Дональд Трамп запропонував призначити на посаду постпреда США при ООН, зняла з розгляду свою кандидатуру.
  • У грудні 2018 року Трамп запропонував призначити речницю Держдепартаменту Хізер Нойєрт на посаду нового посла Сполучених Штатів в ООН замість Ніккі Гейлі. Але її кандидатура так і не була внесена на розгляд Сенату.
  • 9 жовтня 2018 року посол США в ООН Ніккі Гейлі подала заяву про відставку безпосередньо президенту Дональду Трампу. 31 грудня завершився її строк повноважень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування