Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Смертельна ДТП у Харкові: Зайцева каже, що більше ніколи не сяде за кермо

Вівторок, 19 лютого 2019, 14:56
Смертельна ДТП у Харкові: Зайцева каже, що більше ніколи не сяде за кермо

Обвинувачена в дорожньо-транспортній пригоді, яка сталася у Харкова в жовтні 2017 року і в результаті якої загинули 6 осіб, Олена Зайцева заявила, що не може навіть йти мови про те, щоб вона коли-небудь знову сіла за кермо.

Про це вона сказала під час дебатів в Київському районному суді Харкова, передає "Інтерфакс-Україна".

Зайцева також заявила, що визнає свою провину та кається.

"Я визнаю всі пункти порушень правил дорожнього руху, які мені інкримінуються в обвинувальному акті. Я відчуваю свою провину. Звичайно ж, я ніколи більше не сяду за кермо, про це мови бути не може", - сказала обвинувачена.

"Я дійсно щиро каюсь, саме тому я визнаю всі позови. І буду намагатися з сім'єю погасити їх у міру своїх можливостей", - додала вона

Зайцева наголосила, що готова нести покарання, яке їй призначить суд.

Разом з тим її адвокати у своїй промові у суді стверджували, що більша вина на другому фігурантові справи, водію "Volkswagen" Геннадії Дронову, оскільки він перший порушив правила дорожнього руху і, маючи більший водійський досвід, не передбачив можливий розвиток подій.

"За 8 секунд до зіткнення Зайцева їде на "зелений". У цей час Дронов повинен був бути перед світлофором, але був в його межах. Так він уже почав порушувати ПДР. Він свідомо знаходився в цьому місці", - цитує захисника Зайцевої Євгена Мельниченка місцеве видання "057".

"Положення авто Зайцевої це адміністративне порушення", - заявив адвокат.

За його словами, для фігурантки ДТП не було приводу для екстреного гальмування і не було можливості зупинитися на стоп-лінії.

При цьому він стверджує, що "Lexus" Зайцевої рухався на швидкості 65 км/год.

"Дронову за 4 секунди до зіткнення було заборонено рухатися. Дронов не розуміє суті обвинувачення, оскільки не знає, як можна рухатися. Зайцева була у праві розраховувати, що Дронов її пропустить", - заявив захисник, додавши, що його підзахисна зробила все можливе, аби уникнути зіткнення, а Дронов ні, маючи 25 років водійського досвіду.

"Якби Дронов не порушив ПДР, не було б зіткнення. Він свідомо проїхав на заборонений сигнал (світлофора - ред)", - додала інший адвокат Зайцевої Юлія Козир.

Вона попросила суд, незважаючи на резонанс, бути справедливим і  винести покарання для Зайцевої "з урахуванням обставин".

Зазначається, що прокурор Максим Блохін наголосив, що вина обох водіїв доведена, і оскільки підсудні знищили цілі покоління, мають отримати  максимальне покарання.

Суд вислухав позиції сторін і пішов до нарадчої кімнати для винесення вироку, який мають оголосити за тиждень.

Нагадаємо:

  • Держобвинувачення зажадало визнати Олену Зайцеву і Геннадія Дронова винними за ч.3 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, в результаті якого загинули кілька людей) Кримінального кодексу України і призначити кожному покарання у вигляді позбавлення волі строком на 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки, а цивільні позови потерпілих задовольнити в повному обсязі.
  • Раніше під час дебатів у Київському районному суді Харкова обвинувачений водій Volkswagen Геннадій Дронов відмовився виступити і замість нього це зробив його адвокат.
  • Увечері 18 жовтня 2017 року в Харкові сталася смертельна аварія за участю автомобіля Lexus, який їхав на червоне світло і від зіткнення з Volkswagen Touareg вилетів на тротуар та перекинувся. Внаслідок ДТП загинули 5 осіб,ще 6 отримали поранення різного ступеню тяжкості. Пізніше в лікарні померла ще одна постраждала в аварії.
  • За кермом Lexus перебувала 20-річна донька харківського бізнесмена Олена Зайцева. Аналіз показав присутність у сечі Зайцевої опіатів у момент скоєння ДТП.
  • Один із свдків - лікар-нарколог Олена Федірко, яка обстежила водія автомобіля Lexus Зайцеву, на предмет наявності опіатів, зникла. Пізніше з'явилася інформація, що Федірко знаходиться на непідконтрольній Україні території. Про те, що нарколога таки розшукали стало відомо 22 січня.
  • У травні стало відомо, що повторна експертиза не виявила опіати у фігурантки ДТП Зайцевої.
  • У грудні суд отримав висновок Харківського обласного бюро судово-медичної експертизи, де вказано, що експерти знову не змогли визначити, чи була Зайцева під впливом опіатів у момент аварії.
  • Експертиза Дніпропетровського науково-дослідного інституту судово-медичних експертиз визначила, що автомобіль Зайцевої в середньому рухався зі швидкістю 106 км за годину
  • Зайцева і водій Volkswagen Touareg Геннадій Дронов знаходяться під арештом вже більше року.
  • 19 грудня суд продовжив їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без застави до 16 лютого 2019 року.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...