Тимошенко судиться з Порошенком через його агітацію

Середа, 20 лютого 2019, 14:46
Тимошенко судиться з Порошенком через його агітацію

Шостий апеляційний суд Києва відкрив провадження за позовом кандидата у президенти, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко до кандидата у президенти та діючого очільника держави Петра Порошенка щодо незаконної агітації.

Про це йдеться на сайті судової влади.

Зазначається, що головуючим суддею призначений суддя Анатолій Степанюк.

 

Як вказується у матеріалах справи, позивач просить визнати протиправними дії кандидата на пост президента щодо проведення передвиборної агітації з порушенням законодавства України та встановити факт використання ним при фінансуванні передвиборної агітації, крім коштів свого виборчого фонду, інших коштів.

Раніше у прес-службі Тимошенко заявили, що Національна поліція відкрила за її заявами два  кримінальні провадження – про підкуп виборців на користь Порошенка та про маніпуляції з реєстром виборців.

Зазначається, що команда Тимошенко нібито зібрала всі докази того, що Порошенко "через піраміду з підкупу, яку очолює депутат його фракції  Березенко", скуповує голоси. "За наявної в її команди інформацією, у Порошенка хочуть роздати по 1000 грн шести мільйонам виборців", - йдеться у повідомленні прес-служби.

Як заявила політик, цим президент ніби намагається забезпечити собі вихід у другий тур виборів.

За даними прес-служби суду,  слухання справи відбудеться у середу, 20 лютого о 19.00

Нагадаємо:

  • Раніше член виборчого штабу Порошенка Руслан Князевич заявив, що Порошенко фінансує свою виборчу кампанію за свій рахунок і за 7 днів виборчої кампанії з рахунку виборчого фонду витрачено 70 мільйонів гривень.
  • Керівник виборчого штабу кандидата у президенти України Петра Порошенка Віталій Ковальчук заявив, що команда чинного президента продемонструє країні, як проводити чесну і чисту виборчу кампанію.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування