CNN: Генпрокурор США планує оголосити про завершення розслідування Мюллера

Четвер, 21 лютого 2019, 00:06

Новопризначений міністр юстиції США Білл Барр може уже наступного тижня офіційно оголосити про завершення розслідування щодо втручання РФ у політичні процеси у Сполучених Штатах.

Про це повідомляє CNN з посиланням на джерела, обізнані з планами керівництва Мін'юсту.

"Генпрокурор Білл Барр готується оголосити наступного тижня про завершення розслідування спецпрокурора Мюллера", - йдеться у повідомленні.

Як зазначає CNN, після офіційного оголошення доповідь за результатами роботи команди Мюллера передадуть до Конгресу США.

"Слідство, яке очолює спецпрокурор Роберт Мюллер, триває майже 2 роки.

Офіс Мюллера уже висунув офіційні звинуваченя та засудив низку співробітників виборчої кампанії Трампа, включно з екс-керівником його виборчого штабу Полом Манафортом і екс-адвокатом Майклом Коеном", - йдеться у матеріалі.

Раніше голова Мін'юсту Біллі Барр заявляв, що прагне прозорості щодо розслідування.

За інформацією телеканалу, Мюллер у доповіді забов'язаний пояснити Конгресу всі рішення щодо пред'явлення або непред'явлення офіційних звинувачень за фактами, встановленими слідством.

Президент США Дональд Трамп заявив, що рішення про оприлюднення доповіді Мюллера є прерогативою міністра юстиції.

Глава Білого дому продовжує називати розслідування "полюванням на відьом" і вважає, що воно покликане завдати шкоди його президентству та сприяти Демократичній партії США. 

Нагадуємо:

  • Американські спецслужби прийшли до висновку, що Росія втрутилася в президентську гонку 2016 року, намагаючись обернути результати виборів на користь Трампа. Росія заперечує втручання у вибори.
  • У листопаді адвокати Білого дому надали Мюллеру письмові відповіді Трампа на питання про втручання РФ у американські вибори 2016 року.
  • Трамп повідомив, що відповіді на питання Мюллера давав особисто.
  • Пізніше адвокати Трампа заявили, що президент США більше не буде відповідати на додаткові питання в процесі розслідування про втручання РФ у американські вибори 2016 року.
  • The New York Times, посилаючись на інформацію з документів, представлених в Конгрес США і дані суду і звинувачення, пов'язані з розслідуванням можливого втручання іноземців у вибори, порахувала, що під час президентської кампанії 2016 року і після виборів Дональд Трамп і його оточення контактували з представниками РФ і WikiLeaks або їх посередниками не менше 100 разів.
  • У січні тодішній в.о. генерального прокурора США Метью Вітакер оголосив, що Мюллер закінчує своє розслідування.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування