Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Уряд Мадуро доручив компаніям відкрити рахунки в Росії - ЗМІ

Четвер, 21 лютого 2019, 06:38

Представники режиму президента Венесуели Ніколаса Мадуро на зустрічі з топ-менеджментом близько 50 компаній, які торгують товарами широкого споживання, доручили їм відкрити іноземні рахунки в країнах, які підтримали Мадуро, - РФ, Туреччині, Китаї та Індії.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на 2 джерела.

Зазначається, що зустріч у президентському палаці в Каракасі у понеділок, 18 лютого, провели віце-президент з економіки Тарек ель-Ассамі і міністр внутрішніх справ Вільям Контрерас.

Для захисту від можливих санкцій вони також наполягли на тому, щоб компанії почали вибудовувати відносини з постачальниками в цих країнах.

Мінфін Венесуели також буде проводити спеціальні робочі зустрічі для топ-менеджменту з приводу того, як відкривати іноземні рахунки. Дата їх початку не називається.

При цьому бізнесменів попередили, що їм загрожує покарання за зриви виробництва.

"Ціни на товари у них також попросили не підвищувати - інфляція в країні нібито вже почала сповільнюватися", - пише агентство.

Нагадаємо:

  • Раніше агентство Reuters повідомило, що компанія PDVSA розіслала своїм клієнтам повідомлення про те, що виручка від продажів буде повинна нараховуватися на рахунок, який вона відкрила в російському "Газпромбанку".
  • У російському "Газпромбанку" спростували інформацію, що венесуельська державна нафтова компанія PDVSA відкрила у банку нові рахунки.
  • 28 січня США ввели санкції проти нафтового сектора Венесуели з метою заблокувати отримання доходів від продажів нафти адміністрацією президента Венесуели Ніколаса Мадуро.
  • Умовою продовження роботи компаній є перерахування коштів на рахунки, заблоковані для режиму Мадуро.
  • Минулого місяця кілька країн на чолі зі Сполученими Штатами визнали тимчасовим президентом країни Хуана Гуайдо, президента Національних зборів Венесуели.
  • У відповідь Мадуро, якого США оголосили нелегітимним, заявив, що розриває дипломатичні відносини зі Сполученими Штатами, і наказав американським дипломатам залишити країну протягом 72 годин. Він також наказав венесуельським дипломатам залишити США.
  • Пізніше міністерство закордонних справ Венесуели опублікувало заяву про припинення цих видворень і запропонувало провести переговори зі США.
  • Європейський парламент визнав Хуана Гуайдо законним тимчасовим президентом Венесуели відповідно до Конституції країни.
  • ЄС закликав якомога швидше провести дострокові вибори у Венесуелі, в іншому випадку пообіцяв визнати лідера опозиції в якості керівника країни.
  • Мадуро категорично відхилив заклик європейських країн призначити дострокові вибори президента, після того, як лідер опозиції Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим лідером країни.
  • Мадуро заявив, що не виключає, що в результаті політичної кризи в Венесуелі спалахне громадянська війна.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:10
Bloomberg: Макрон лобіює заміну фон дер Ляєн на посаді голови Єврокомісії
00:00
гімнастикаВерняєв став срібним призером чемпіонату Європи
23:51
Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку - Міноборони
23:12
У Білому домі розповіли, чому США передали Україні ракети ATACMS ще у березні
22:48
Салліван: Через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку
22:35
відеоУльтраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
Усі новини...