Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

До Конгресу США внесли резолюцію про санкції за вбивство Нємцова

П'ятниця, 1 березня 2019, 03:37

Голова комітету з міжнародних справ Палати представників США Еліот Енгель і сенатор-республіканець Майкл Маккол внесли на розгляд Конгресу резолюцію про санкції за вбивство російського опозиційного політика Бориса Нємцова.

Про це повідомляє російська служба "Радіо Свобода".

У документі йдеться, що російська влада приховує подробиці злочину. Автори резолюції закликали Білий дім провести міжнародне розслідування вбивства і ввести суворі санкції проти людей, причетних до загибелі Нємцова.

Зазначається, що резолюція не має юридичної сили і має рекомендаційний характер.

"У Нємцова було бачення демократичної і вільної Росії. Тепер він поповнив довгий список журналістів, громадських активістів і політичних опонентів влади, убитих поплічниками Путіна в їх прагненні змусити замовкнути усіх критиків Кремля", - заявив Еліот Енгель, представляючи резолюцію.

Нагадаємо:

  • Родичі вбитого опозиційного політика Бориса Нємцова звинувачують у бездіяльності слідчих під час розслідування, пошуку організаторів і замовників його вбивства.
  • Борис Нємцов загинув 27 лютого 2015 року: невідомий розстріляв опозиціонера на Великому Кам'яному мосту неподалік Кремля, від поранень Нємцов помер на місці.
  • Вбивство політика сталося за день до опозиційного маршу "Весна", запланованого на 1 березня.
  • У липні 2017 р. Московський окружний військовий суд засудив підозрюваного у вбивстві Нємцова Заура Дадаєва до 20 років колонії суворого режиму і штрафу 100 тисяч російських рублів.
  • До тривалих термінів позбавлення волі було засуджено інших фігурантів справи. Анзор Губашев отримав 19 років колонії суворого режиму, його брат Шадід - 16 років. Темірлану Ескерханову суд призначив покарання у вигляді 14 років суворого режиму, Хамзата Бахаєва засудили до 11 років колонії. Ніхто із засуджених не визнав свою провину.
  • 24 лютого в Москві, Петербурзі та інших містах Росії пройшли акції пам'яті Нємцова. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування