Люди Тимошенко й Новинського співпрацюють у темі тарифів – "Схеми"

П'ятниця, 1 березня 2019, 10:54
Люди Тимошенко й Новинського співпрацюють у темі тарифів – Схеми

Олексій Кучеренко, який є довіреною особою кандидата у президенти Юлії Тимошенко, веде кампанію за зниження тарифів спільно з заступником голови "Партії миру" Максимом Гольдарбом.

Про це йдеться у розслідуванні програми "Схеми: корупція в деталях" (спільний проект "Радіо Свобода" і телеканалу "UA:Перший").

​Екс-міністр ЖКГ в уряді Тимошенко Олексій Кучеренко й екс-прокурор із Донеччини Максим Гольдарб є співзасновниками ГО "Тарифна мобілізація", яка веде публічну кампанію за зниження тарифів.

Олексій Кучеренко і Максим Гольдарб у ГО
Олексій Кучеренко і Максим Гольдарб у ГО "Тарифна мобілізація"
radiosvoboda.org

Водночас Максим Гольдарб є заступником голови "Партії миру", яку очолює керівник депутатської фракції "Опозиційний блок" у Верховній Раді Вадим Новинський.

Гольдарб працював в органах прокуратури Донеччини, за часів президентства Віктора Януковича перевівся до Києва. Коли міністром оборони був Павло Лебедєв, Гольдарб став аудитором у Міністерстві оборони.

У сюжеті Слідство.Інфо "Східна війна" йшлося, що Спілка офіцерів заявляла, що Максим Гольдарб може бути причетний до закупівлі палива для потреб армії за завищеними цінами. А військова прокуратура порушувала кримінальну справу щодо недбалого ставлення Гольдарба до військової служби.

Кучеренко у коментарі журналістам сказав, що співпраця із Гольдарбом – не політична.

"Ну, вона ж не політична, організація створювалася саме для того, щоб робити публічний аудит, не тільки тарифів – взагалі монополій, публічних компаній. Коли створювалася "Тарифна мобілізація", не було ні Новинського, ні "Партії миру". Ціна на газ не впливає на те, хто в якій партії є членом", – заявив Олексій Кучеренко.

Кучеренко (праворуч) із Тимошенко (лівроуч)
Кучеренко (праворуч) із Тимошенко (ліворуч)

Подібну позицію озвучив і Вадим Новинський. Він вважає, що Кучеренко і Гольдарб співпрацюють як професіонали.

"І один, і інший є професіоналами в тарифній політиці, у сфері житлово-комунального господарства. Ні, це не свідчить про спільність позиції Тимошенко і "Партії миру", –​ зазначив Новинський.

Проте на запитання, кого б він підтримав у другому турі виборів президента, якби туди вийшли Юлія Тимошенко й Петро Порошенко, Новинський відповів: "Точно не Порошенка".

Нагадаємо:

  • "Схеми" виявили ймовірні маніпуляції з партійними внесками на користь "Батьківщини".
  • Лідер партії Юлія Тимошенко заявила, що всі доходи і видатки публічні – і Нацагентство з питань запобігань корупції може розслідувати це.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News