Із Сектора Газа випустили дві ракети по Тель-Авіву

Четвер, 14 березня 2019, 23:58

Із Сектора Газа в район Тель-Авів випустили дві ракети, у місті ввімкнули сирени повітряної тривоги, було чутно кілька вибухів.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на ізраїльських військових.

Ізраїлська армія використовувала систему ПРО "Залізний купол", але військові заявили, що жодна ракета не була збита. Жертв і руйнувань не було.

Пізніше в армії оборони Ізраїлю повідомили, що система протиповітряної оборони успішно перехопила одну з ракет.

За даними місцевих ЗМІ, мова йде про некеровані ракети М-75, які виробляє рух ХАМАС. Дальність цих ракет - 75 км. Цього достатньо, щоб вразити цілі в Тель-Авіві.

Зазначається, що у Тель-Авіві уперше з 2014 року вили сирени.

"Ми не знаємо, хто випустив ракети", - заявив генерал ізраїльскої армії Ронен Манеліс, але додав, що "ХАМАС є головною організацією у секторі Газа і відповідає за все, що відбувається там".

Водночас у ХАМАС заперечують свою причетність до обстрілу. У заяві організації йдеться, що вона "не несе відповідальності за запуск ракет у бік ворога". У ХАМАС пообіцяли "вжити заходів" проти тих, хто стоїть за обстрілом, який вони назвали порушенням "національного консенсусу".

"Приблизно через 40 хвилин після сирени тривоги спостерігався нормальний трафік на головній автомагістралі Тель-Авіва  Тим не менш, муніципалітет відкрив бомбосховища як запобіжний захід", - пише Reuters.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування