Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Підозрюваний у підкупі Тимошенка вийшов під заставу у 4 мільйони гривень

П'ятниця, 15 березня 2019, 18:45

Очільник "Партії захисників України" Тарас Костанчук, підозрюваний у спробі підкупу кандидата у президенти Юрія Тимошенка, вийшов із СІЗО під заставу у 4 мільйони гривень.

Про це повідомляє "Громадське радіо" з посиланням на адвоката Євгена Музичука.

"Застава, внесена за нього, — 4 мільйони гривень, так як передбачено ухвалою слідчого судді. Менше не може бути, бо це не є підставою для заміни запобіжного заходу", — розповів він.

Заставну суму за Костанчука внесли 11 березня, а наступного дня — він вийшов із СІЗО.

За словами адвоката, заставу вносили "дуже багато людей", а "бажаючих було іще більше", і заставна сума - це результат спільного внеску більше 20 людей.

Він додав, що подав коротка апеляцію на частину рішення суду, і наразі очікується повний текст судового рішення, яке за словами адвоката, мало бути ще 14 березня.

"Зараз написав гнівного листа до суду, стосовно того, що рішення є незаконним, і ми далі оскаржимо це в апеляції", — наголосив Музичук і додав, що "мотиви, за якими суд дійшов висновку про можливість задоволення клопотання прокурора, є невідомими для них (захисту)".

Читайте також: 

Справа підкупу Тимошенка. Що відомо про затриманих, і до чого тут Дубіль

Who is Тарас Костанчук: що відомо про нове обличчя з білбордів? 

Армія клонів. Хто такі технічні кандидати та кому вони заважають

Вибори президента України 2019: цифри, дати і кандидати

Нагадаємо:

  • Генеральний прокурор Юрій Луценко розповів, що ГПУ разом із СБУ та ДБР затримали двох людей, бо вони хотіли дати 5 мільйонів гривень хабара кандидату у президенти Юрію Тимошенко, щоб він відмовився балотуватися.
  • У "Партії захисників України", яку очолює Костанчук, "Українській правді" сказали, що не знають другого затриманого. Офіційно його ім’я ще не повідомлялось.
  • Пізніше стало відомо, що другим затриманим є Олександр Іщенко. Його ім'я під час брифінгу у четвер оголосив генпрокурор Луценко.
  • 8 березня Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою підозрюваному Костанчуку з правом внесення застави в розмірі 4 млн грн.
  • "Партія захисників України" висувала Костанчука кандидатом у президенти, однак ЦВК відмовила йому у реєстрації. Він пропонував ввести смертну кару для державних службовців усіх рангів за статтями кримінального кодексу, які можна об’єднати поняттям "корупція", "зрада", "розкрадання державного майна".
  • Костанчук воював у батальйоні "Донбас", був помічником депутата від "Самопомочі" Семена Семенченка. У 2015 році балотувався до ВР на окрузі нинішнього заступника голови фракції "БПП" Сергія Березенка. Тоді Костанчук взяв на себе відповідальність за автівку, в якій знайшли списки виборців, гроші у конверті та агітаційні матеріали Березенка. Інший їхній конкурент Геннадій Корбан назвав колишнього атовця технічним кандидатом Березенка.
  • Костанчук нібито був активним учасником Революції Гідності, а вже на президентських виборах 2014-го став довіреною особою кандидата від "Опозиційного блоку" Юрія Бойка. Костанчук також був пов'язаний із партією "Рух Валентина Наливайченка "Справедливість", хоча сам заперечував причетність до політсили.
  • Затриманий також був депутатом Вишневої міської рада від БПП.
  • Нардеп Семенченко зазначає, що Костанчук називав себе оперативним співробітником СБУ і нібито щільно співпрацює з головним військовим прокурором Матіосом. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування