Пораненого українського моряка Сороку прооперували – адвокат

Вівторок, 19 березня 2019, 12:32

Українському військовополоненому моряку в Росії Василю Сороці прооперували поранену руку. 

Про це 19 березня в Facebook написав російський адвокат Сергій Бадамшин.

"Пораненого військовополоненого Василя Сороку прооперували", - повідомив захисник.

За його словами, відомості про операцію підтвердила віце-президент Європейського інституту омбудсмена Ніна Карпачова, а також лікарня, де оперували Суроку.

"Сподіваюся, рука буде врятована, функції відновляться в повному обсязі, а Василь і всі моряки швидше повернуться додому", - додав Бадамшин.

Пізніше український омбудсмен Людмила Денісова повідомила, що операцію Сороці зробили в клініці імені Пирогова в Москві.

"Лікарі витягли осколки та зшили сухожилля лівої руки. На даний момент Василь перебуває у Лефортовському СІЗО, де за ним будуть спостерігати лікарі та робити йому необхідні медичні маніпуляції", - написала Денісова у Facebook.

Нагадаємо:

  • Сорока переживає регулярний біль, але не отримує в СІЗО відповідного лікування, а через розрив не проходить набряк нижче рани.
  • 28 листопада моряка ВМС України Сороку, якого поранили на "Бердянську" прооперували.
  • 25 листопада 2018 року російські військові біля берегів Криму таранилиобстріляли і захопили українські катери "Бердянськ" і "Нікополь" і буксир "Яни Капу", які прямували з Одеси до Маріуполя через Керченську протоку.
  • Після атаки прикордонників РФ на українські військові катери і взяття в полон українських моряків російські "суди" в Криму заарештували 24 українських військових. Троє з них під час атаки росіян отримали поранення.
  • Українським військовослужбовцям висунули обвинувачення за ч. 3 ст. 322 КК Росії (незаконне перетинання кордону), їм загрожує до 6 років позбавлення волі.
  • Під час допитів усі українські військові заявили слідчим ФСБ під протокол, що є військовополоненими.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News