Комітет Ради підтримав петицію про легалізацію канабісу

Середа, 20 березня 2019, 17:51

Комітет Верховної Ради України з прав людини підтримав електронну петицію про законодавче врегулювання медичного канабісу, що набрала на сайті парламенту понад 25 тисяч голосів.

Про це повідомляє "Громадське".

За інформацією видання, петицію підтримали всі присутні члени комітету.

На засіданні вирішили створити робочу групу, до якої залучать представників інших профільних комітетів. Вона напрацьовуватиме проект закону про врегулювання медичного застосування канабісу.

Також на комітеті вирішили звернутися до Кабміну з проханням вилучили канабіс з переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

На засідання комітету також прийшли члени громадських організацій. Зокрема, голова об'єднання "Афіна. Жінки проти раку" Ніна Резніченко зазначила, що канабіс може полегшити біль для онкохворих пацієнтів.

"У нашій спільноті за останні 2 роки померли більш ніж 55 жінок. З них щонайменш 8 жінок вживали нелегально препарати з медичного канабісу і вживали таким чином. Їх штовхнули в руки незаконного бізнесу", — зазначила Резніченко.

Народний депутат Георгій Логвінський вказав, що комітет "готовий захищати непопулярні речі":

"Головна мета, чому ми, члени комітету, готові підтримати цю петицію, захищати непопулярні речі, це тому, що це порушення права людини нормально жити".

Читайте також "Легалізація медичної марихуани: чому пацієнти та лікарі цього вимагають. Пояснює Супрун"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування