Порошенко про Йованович: Вона має повну мою підтримку

П'ятниця, 22 березня 2019, 12:51
Порошенко про Йованович: Вона має повну мою підтримку

Президент Петро Порошенко заявив, що посол США в Україні Марі Йованович, як представник США і президента Дональда Трампа, має його повну особисту підтримку.

Про це він заявив 22 березня з нагоди 27-ї річниці створення СБУ.

"Я хотів би зазначити важливу роль посла Сполучених Штатів Америки Марі Йованич в справі просування україно-американських відносин. І наголошую, вона, як представник США і президента США Дональда Трампа, великого друга України і великого мого друга, має повну мою підтримку", - сказав Порошенко.

За його словами, США, ЄС і НАТО постійно підтримують Україну. 

"Хочу наголосити, що Україна високо цінує відносини стратегічного партнерства зі США на засаді чіткої двопартійної підтримки. Наші відносини з Вашингтоном ще ніколи в історії не були настільки ефективними, предметними", - додав президент.

Нагадаємо: 

  • Раніше генпрокурор Юрій Луценко в інтерв'ю виданню The Hill заявив, що посол США в Україні Марі Йованович дала йому список людей, яких попросила "не переслідувати".
  • У Державному департаменті США відповіли, що заяви Луценка неправдиві.
  • У статті ТheНill, яка вийшла після інтерв'ю Луценка, говориться, що генпрокурор звинуватив Посольство США часів Обами в 2016 році у втручанні в його розслідування справ про корупцію, відзначивши, що посол США давала йому список "недоторканих", а також у тому, що посол США відмовилася співпрацювати у розслідуванні можливого незаконного присвоєння американської допомоги в Україні.
  • На підтвердження свого твердження Луценко надавав лист представника США щодо справи про присвоєння коштів.
  • В самому інтерв'ю Луценко говорить, що мав розмову з Йованович саме у контексті розслідування присвоєння допомоги США на реформу ГПУ.  
  • "У той час ми мали випадок розкрадання допомоги уряду США на 4 мільйони доларів. І в цьому відношенні ми провели цей діалог (коли Йованович передавала список осіб, яких просила не переслідувати – ред.). На жаль, пані посол думала, що наші допити  українських громадян, українських державних службовців, які були частими відвідувачами посольства США, надали тінь на антикорупційну політику", - сказав Луценко.   

Альона Мазуренко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування