У всіх храмах ПЦУ молитимуться про "справедливі вибори"

Субота, 23 березня 2019, 22:24
У всіх храмах ПЦУ молитимуться про справедливі вибори

В усіх храмах Української Православної Церкви до завершення виборчого процесу підноситимуть молитовні прохання про справедливі вибори глави держави, за мир та єдність в Україні.

Як повідомили у прес-службі Київської Митрополії ПЦУ, відповідне благословення надав митрополит Київський і всієї України Епіфаній. 

Молитву будуть виголошувати на літургіях після заамвонної молитви або під час молебню "у зв’язку з особливою відповідальністю, яка в час виборів президента України покладається на наш народ, враховуючи необхідність захистити державність України, єдність, суспільний мир перед обличчям зовнішньої агресії та внутрішніх протистоянь". 

"У потрійну ектенію буде включено особливе молитовне прохання: "Ще молимося, щоби Господь Бог дав нам дух розуму звершити справедливий вибір глави держави Української і помилував нас", йдеться у повідомленні.

Окрім того 24 та 31 березня у храмах ПЦУ після богослужіння зачитиватимуть Звернення Священного Синоду ПЦУ з приводу виборів президента України, в якому виборців закличуть "помолившись, прийти на виборчі дільниці та зробити відповідальний, усвідомлений вибір". 

"Оцінюйте кандидатів не за обіцянками, а за плодами їхніх справ, здатністю впоратися із поставленими перед главою держави завданнями", - закликають у Синоді. 

"... Обман чи підкуп виборців, надання їм завідомо нездійсненних обіцянок, фальшування підсумків голосування є виявом неправди, яка є порушенням Божих заповідей. Тому ми закликаємо кандидатів у президенти та всіх учасників виборчого процесу пам’ятати про відповідальність", - зазначається у зверненні Синоду ПЦУ. 

Читайте також: 

 Що треба знати про головних кандидатів у президенти: програми, стратегії і спонсори

Нагадаємо, 

  • Вибори президента України відбудуться 31 березня, участь у них візьмуть 39 кандидатів. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування