США: Пентагон просить 2 млрд доларів на розвиток Космічних сил

Неділя, 3 березня 2019, 02:35

Пентагон потребуватиме 2 мільярдів доларів і 15 тисяч співробітників для створення нових Космічних сил США протягом п'яти років.

Відповідну пропозицію відомство подало до Конгресу, повідомляє "Голос Америки".

"Наш підхід базується на прямолінійній баченні президента і передбачає ресурси, які незабаром нададуть великі можливості, щоб Сполучені Штати могли конкурувати, стримувати і, при необхідності, перемагати в цих складних умовах", - написав у Twitter виконуючий обов'язки голови Пентагону Патрік Шенеген.

"Створення нового роду військ - Космічні сили - один з проектів, які просуває президент США Дональд Трамп. Тепер доля проекту залежить від рішення Конгресу", - йдеться у повідомленні.

Віце-президент США Майк Пенс в статті американської газети The Washington Post, опублікованій напередодні, навів аргументи на користь необхідності створення Космічних сил.

За його словами, Росія і Китай агресивно розробляють і розміщують об'єкти, включаючи протисупутникова зброю, авіаційні лазери, гіперзвукові ракети, які перетворили космос на воєнізований простір.

Нагадаємо:

  • У лютому президент США Дональд Трамп підписав директиву про заснування Космічних Сил, але останні не виділено в окремий рід Збройних сил США.
  • Завданням Космічних сил стане "стримування агресії та захист інтересів" США у космічному просторі. Космічні сили будуть контролюватись ВПС США.
  • Космічні Сили займатимуться організацією, підготовкою та оснащенням військових, які займаються космічною безпекою. Натомість Космічне Командування буде організовувати операції та керувати бойовими силами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування