Вибори-2019: Рятувальники взялися за перевірку дільниць

Неділя, 3 березня 2019, 13:45

Інспектори Держслужби з надзвичайних ситуацій розпочали перевірки стану приміщень та будівель, які будуть використовувати у якості виборчих дільниць.

Про це 3 березня повідомили у прес-службі ДСНС.

За даними рятувальників, перевіряється стан утримання евакуаційних виходів та шляхів, стан протипожежного водопостачання, первинні засоби пожежогасіння, наявність відповідної документації - плани пожежогасіння, відомості про проведення інструктажів з особами, задіяними до виборчого процесу тощо. 

За результатами перевірок керівникам об’єктів надаються рекомендації з усунення виявлених протипожежних недоліків та визначаються контрольні терміни.

"Головна мета перевірок - встановлення реальної готовності таких об'єктів до процесу волевиявлення громадян під час виборів президента України", - зазначили у відомстві. 

З метою підвищення готовності підрозділів ДСНС у разі виникнення надзвичайних подій та пожеж на об'єктах, які будуть задіяні під час виборів, по всій країні проводяться відповідні тактико-спеціальні навчання. 

Читайте також:

Що треба знати про головних кандидатів у президенти: програми, стратегії і спонсори 

Нагадаємо, 

  • Вибори президента України відбудуться 31 березня. Участь у них візьмуть 44 кандидати, знятися з виборів вони можуть до 7 березня.
  • За даними Нацполіції, загалом в Україні буде утворено 198 окружних та майже 30 тисяч дільничних виборчих комісій. На охорону публічного порядку та безпеки під час фінальної стадії виборчого процесу буде залучено близько  60 тисяч правоохоронців.
  • Голова Нацполіції Сергій Князєв заявив, що з 22 березня приміщення виборчих комісій поліція має взяти під цілодобову охорону. Також під охороною поліції відбуватиметься процес передачі виборчих бюлетенів до дільничних виборчих комісій. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News