Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Палата представників США розслідує перешкоджання правосуддю з боку Трампа

Неділя, 3 березня 2019, 23:51

Юридичний комітет Палати представників США збирає дані про можливі зловживання владою, корупцію і перешкоджання правосуддю президентом країни Дональдом Трампом.

Про це повідомив голова комітету, демократ Джерролд Надлер в ефірі телеканалу ABC, пише DW.

У понеділок, 4 березня, парламентарі спрямують понад 60 відповідних запитів співробітникам адміністрації Трампа, членам його сім'ї і партнерам по бізнесу. Зокрема, надати документи попросять сина президента, Дональда Трампа - молодшого, а також фінансового директора корпорації Trump Organization Аллена Вайссельберга.

Крім того, можливими адресатами називаються колишній глава апарату Білого дому Джон Келлі і колишній провідний юрисконсульт Білого дому Дон Макгалі.

На запитання інтерв'юера про те, чи вважає Надлер, що Трамп перешкоджає правосуддю, він відповів ствердно.

"Абсолютно ясно, що президент перешкоджав правосуддю", - заявив демократ.

Як приклад подібних дій Надлер назвав звільнення Трампом у травні 2017 року глави ФБР Джеймса Комі, який розслідував втручання Кремля в американські президентські вибори 2016 року.

"Ми зробимо все можливе, щоб отримати ці докази", - додав він.

Крім того, комітет має намір перевірити, чи не використовував Трамп своє службове становище для особистого збагачення.

При цьому глава юридичного комітету не назвав даний розгляд розслідуванням з метою імпічменту.

"Перш ніж піддавати будь-кого імпічменту, потрібно переконати американську громадськість, що це має статися", - вказав він.

Разом з тим він зазначив, що демократи в Палаті представників мають намір просто "виконувати свою роботу із захисту верховенства права" після того як республіканці протягом перших двох років президентства Дональда Трампа захищали його "не несуть жодної відповідальності". Але на даний момент демократи, за словами Надлера, "далекі від прийняття рішень" про імпічмент.

Тим часом сам Трамп в той же день заявив у Twitter, що він "невинна людина, переслідувана дуже поганими, суперечливими і корумпованими особами, які влаштували незаконне полювання на відьом"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування