Новини дня: Вбивство у Києві, знову Гладковський, найбагатші українці у Forbes

Вівторок, 5 березня 2019, 20:09

У Києві вбито свідка у справі "діамантових прокурорів" власника ювелірного заводу Сергія Кисельова, НАБУ відкрило справу через "відкат Гладковського", в оновленому рейтингу найбагатших людей світу за версією журналу Forbes є сім доларових мільярдерів з України — новини, які були актуальні 5 березня.

Про резонансне вбивство у Києві

У Києві вбито свідка у справі "діамантових прокурорів" власника ювелірного заводу Сергія Кисельова.

Екс-заступник генпрокурора Віталій Касько в коментарі УП розповів, що Кисельов є потерпілим у справі "діамантових прокурорів".

"У 2010 році в Кисельова правоохоронці провели обшуки і вилучили дорогоцінності. Згодом ці догороцінності "загубилися", – сказав Касько.

Нинішнє керівництво Генеральної прокуратури пізніше заперечило, що вбитий у Кисельов був причетним до справи "діамантових прокурорів".

Про Гладковських

Вчора видання "Bihus.info" повідомило, що екс-заступник секретаря РНБО і бізнес-партнер президента Олег Гладковський особисто щонайменше один раз отримував "відкат" з розкрадання в оборонці. Йшлося про суму у 30 тисяч доларів.

Сьогодні НАБУ відкрило справу через "відкат Гладковського". А ДК "Укроборонпром" називає маніпулятивною інформацію про "відкат" і каже, що деталі купував "за оптимальною ціною".

Тим часом син Гладковського Ігор подав до суду на журналіста Дениса Бігуса.

Про українців у Forbes

В оновленому рейтингу найбагатших людей світу за версією журналу Forbes є сім доларових мільярдерів з України.

Найбагатшим із них є власник СКМ, Метінвесту і ДТЕК Рінат Ахметов. Він посів 272-е місце у загальному списку з капіталом 6 мільярдів доларів.

Власник Ferrexpo Костянтин Жеваго розмістився на 1511 місці з капіталом 1,5 млрд доларів. 1605 місце зайняв власник агрохолдингу МХП Юрій Косюк з капіталом 1,4 млрд доларів. На тому ж місці власник Інтерпайп Віктор Пінчук - його капітал Forbes також оцінив в 1,4 мільярда доларів.

Про інші важливі новини

Шевченківський райсуд Києва зменшив розмір застави екс-голові Державної фіскальної служби Роману Насірову зі 100 мільйонів гривень до 36 мільйонів.

Під час судового засідання у справі Миколи Мартиненка суддя Шевченківського суду зачитав лист, адресований секретарю екс-нардепа із проханням втрутитися в роботу Вищої кваліфікаційної комісії суддів та Вищої ради правосуддя для призначення лояльних до Мартиненка суддів.

"Нацдружини" заявили, що можуть діяти силою на дільницях.

Румунські прикордонники затримали на пункті пропуску "Солотвино-Сігету Мармацієй" двох громадян Нідерландів, які везли з України в Європу 84 кг героїну.

У телеграм-каналі "УП. Кляті питання" знову написали щось смішне, та знову щось пояснили коротко і по суті. Підпишіться, щоб посміятися разом з іншими читачами.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування