Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Конгресі США найняли колишніх розвідників для розслідування зв'язків Трампа з РФ

Середа, 6 березня 2019, 06:03

Комітет з розвідки Палати представників Конгресу США відновлює розслідування російського втручання у вибори 2016 року і починає вивчати фінансові інтереси президента Дональда Трампа.

Про це пише AP.

Як повідомляється, голова комітету з розвідки Адам Шифф найняв для цієї мети співробітників з досвідом роботи в розвідувальному співтоваристві і правоохоронних органах,

Шифф оголосив у вівторок, що він найняв Деніела Голдмана в якості старшого радника і керівника розслідування. Раніше Голдман працював в кримінальному відділі прокуратури США в Південному окрузі Нью-Йорка, де колишній адвокат Трампа Майкл Коен визнав себе винним в порушеннях фінансування виборчої кампанії та інших злочинах. Голдман працював там до 2017 року.

Шифф також оголосив, що він найняв Кеті Субер, яка два десятиліття служила в урядовій розвідці, і Лучіана Сікорського, який працював в Раді національної безпеки і був старшим аналітиком в НАТО.

Нагадуємо:

  • 4 березня Судовий комітет Палати представників США оголосив про масштабне розслідування кампанії президента Дональда Трампа, його бізнесу, роботи під час перехідного періоду та діяльності його адміністрації.
  • Американські спецслужби прийшли до висновку, що Росія втрутилася в президентську гонку 2016 року, намагаючись обернути результати виборів на користь Трампа. Росія заперечує втручання у вибори.
  • У листопаді адвокати Білого дому надали Мюллеру письмові відповіді Трампа на питання про втручання РФ у американські вибори 2016 року.
  • Трамп повідомив, що відповіді на питання Мюллера давав особисто.
  • Пізніше адвокати Трампа заявили, що президент США більше не буде відповідати на додаткові питання в процесі розслідування про втручання РФ у американські вибори 2016 року.
  • The New York Times, посилаючись на інформацію з документів, представлених в Конгрес США і дані суду і звинувачення, пов'язані з розслідуванням можливого втручання іноземців у вибори, порахувала, що під час президентської кампанії 2016 року і після виборів Дональд Трамп і його оточення контактували з представниками РФ і WikiLeaks або їх посередниками не менше 100 разів.
  • У січні тодішній в.о. генерального прокурора США Метью Вітакер оголосив,що Мюллер закінчує своє розслідування.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...