Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США можуть обмежити військову співпрацю з Туреччиною через російські С-400

Середа, 6 березня 2019, 06:45

США можуть відмовитися від поставок Туреччині винищувачів F-35, якщо їхній партнер по НАТО придбає систему протиракетної оборони С-400 російського виробництва.

Про це заявив журналістам генерал Кертіс Скапаротті, головнокомандувач військами США в Європі і об'єднаними збройними силами НАТО в Європі, пише DW.

"Я настійно рекомендую, щоб ми відмовилися від угоди по F-35 і спільної роботи з союзником, який працює з російськими системами, особливо системами протиракетної оборони, які є, мабуть, найбільш просунутою технологією", - заявив Скапаротті під час засідання комітету Сенату США зі збройних сил.

Крім того, якщо угода Туреччини з Росією відбудеться, Вашингтон також відкличе свою пропозицію з продажу Туреччині ракетних комплексів Patroit на суму 3,5 млрд доларів.

Крім того, це може привести до застосування США санкцій відповідно до закону "Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій" (CAATSA), вказав Скапаротті.

Нагадуємо:

  • У 2017 році Туреччина підписала з Росією контракт на покупку системи ППО С-400. Очікується, що установка системи С-400 в Туреччині розпочнеться в жовтні 2019 року.
  • Вашингтон скаржився, що російська система не сумісна зі зброєю, яке використовують інші країни НАТО.
  • Американські чиновники попередили, що придбання Туреччиною російських комплексів С-400 поставить під загрозу придбання Анкарою новітніх винищувачів F-35 і, можливо, навіть призведе до санкцій США.
  • Минулого тижня президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган на прес-конференції в Москві заявив про тиск США в зв'язку з закупівлею протиракетних систем С-400.
  • Туреччина заявила, що не може прийняти пропозицію Сполучених Штатів про придбання ракетних комплексів Patriot, переговори з цього питання тривають.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...