Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Трамп прокоментував вирок Манафорту

П'ятниця, 8 березня 2019, 23:28

Президент США Дональд Трамп на наступний день після винесення вироку Полу Манафорту заявив, що "дуже співчуває" йому та вкотре наголосив, що не мав змови з росіянами.

Про це він заявив у п'ятницю перед вильотом у штат Алабама, передає "Укрінформ".

"Я дуже співчуваю Полу Манафорту. Я думаю, це був дуже, дуже складний час для нього", - сказав Трамп.

У той же час глава Білого дому підкреслив, що "дуже шанований суддя" Т.С. Елліс, який вів засідання, не пов'язав рішення ув'язнити Манафорта зі змовою з росіянами.

"Не було нічого спільного зі змовою, змови не було, це полювання на відьом", - зауважив американський президент.

Водночас Трамп не згадав, що судовий процес над Манафортом, який відбувся у четвер, стосувався фінансових махінацій екс-керівника його передвиборчої кампанії, а не "справи РФ".

Нагадаємо:

  • 7 березня Окружний суд штату Вірджинія (США) дав колишньому політтехнологу Партії регіонів і керівнику виборчої кампанії Дональда Трампа Полу Манафорту 3,9 років в'язниці за шахрайство.
  • Манафорт відбуватиме покарання у Федеральному виправному інституті в Камберленді, штат Меріленд, який ще називають "Club Fed".
  • На початку березня 2019 року Манафорт попросив суд призначити йому покарання значно м'якіше, ніж передбачено законом.
  • У серпні 2018 року журі присяжних визнало Манафорта винним за 8 із 18 пунктів обвинувачення, включно з податковими махінаціями, порушенням банківського законодавства і приховуванням рахунків в іноземних банках.
  • Офіс спецпрокурора США Роберта Мюллера рекомендував 19-24 років ув'язнення для екс-глави передвиборчої кампанії Дональда Трампа за звинуваченнями у податковому та банківському шахрайстві.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування