ЗМІ: КНДР може готувати новий пуск балістичної ракети

Субота, 9 березня 2019, 06:46
ЗМІ: КНДР може готувати новий пуск балістичної ракети

Зображення об'єкта поблизу Пхеньяна, отримані з комерційних супутників, свідчать про те, що Північна Корея може готувати запуск ракетної або космічної ракети у найближчому майбутньому.

Про це повідомляє американське радіо NPR.

"На знімках зображена місцевість, відома як Санумдонг, об'єкт, де Північна Корея зібрала деякі з своїх міжконтинентальних балістичних ракет і ракет-супутників. 

На знімках, зроблених 22 лютого компанією DigitalGlobe, видно легкові автомобілі і вантажівки, припарковані біля об'єкта. Поруч - залізничні вагони, де також встановлені два крани", - йдеться у повідомленні.

"Якщо поєднати все це разом, це дійсно виглядає так, що північні корейці перебувають у процесі будівництва ракети", - підкреслює Джеффрі Льюіс, директор проекту щодо нерозповсюдження в Східній Азії в Інституті міжнародних досліджень в Каліфорнії.

 
 
Фото: DigitalGlobe

Зазначається, що ця інформація з'явилась через декілька днів після того, як інші супутникові знімки показали, що КНДР швидко перебудувала об'єкт запуску супутника на західному узбережжі країни (на полігоні Сохе).

Нагадаємо:

  • Агентство новин Yonhap з Південної Кореї і аналітичний центр США повідомили, що КНДР відновлює ракетний стартовий майданчик, який починала зносити.
  • За підсумками саміту у Ханої між Трампом і Кім Чен Ином планувалось підписання декларації, однак саміт завершився завчасно і домовленостей щодо денуклеаризації КНДР досягти не вдалося.
  • Президент США пояснив, що КНДР хоче повного і негайного зняття обмежень, але Вашингтон не може на це піти. Держсекретар США Майк Помпео пояснив, що Сполучені Штати сподівалися підписати угоду з КНДР, але Північна Корея була неготовою виконати вимоги США.
  • Водночас міністр закордонних справ Північної Кореї Лі Йон Хо заявив,що Пхеньян попросив лише про часткове, а не повне скасування санкцій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування