Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ДТП у Харкові: Автошколу, де вчилася Зайцева, планують позбавити ліцензії

Середа, 3 квітня 2019, 14:21

Начальник ГУ Нацполіціі в Харківській області Олег Бех заявив, що слідство виявило ряд порушень в автошколі, в якій навчалася Олена Зайцева, засуджена за ДТП, яке сталося в центрі Харкова в жовтні 2017 року і в результаті якого загинули шість чоловік.

Про єтом він сказав на брифінгу в середу, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми виявили ряд серйозних порушень. Ми внесли клопотання про скасування держакредитації, ліцензії, і завтра має бути прийнято рішення", - розповів він.

Повідомляється, що заступник начальника ГУ Нацполіціі в Харківській області Сергій Чиж уточнив, що мова йде як про порушення, допущені в ході навчання Зайцевої, так і про порушення в роботі школи в цілому.

За його словами, замість чотирьох навчальних класів у школі був один, а також виявлено порушення у веденні документації і переобладнання транспорту без відповідної реєстрації.

"В рамках кримінального провадження також доведено відсутність Зайцевої на заняттях в певні дні. Тому за підсумками перевірки ми призупинили діяльність автошколи і направили клопотання про скасування ліцензії", - сказав Чиж.

Він зазначене питання Головний сервісний центр МВС розгляне 4 квітня.

Читайте також: Судний день Зайцевої і Дронова. Історія ДТП, яка сколихнула Харків

Нагадаємо:

  • Увечері 18 жовтня 2017 року в Харкові сталася смертельна аварія за участю автомобіля Lexus, який їхав на червоне світло і від зіткнення з Volkswagen Touareg вилетів на тротуар та перекинувся.
  • Внаслідок ДТП загинули 5 осіб, ще 6 отримали поранення різного ступеню тяжкості. Пізніше в лікарні померла ще одна постраждала в аварії.
  • За кермом Lexus перебувала 20-річна донька харківського бізнесмена Олена Зайцева.
  • Аналіз показав присутність у сечі Зайцевої опіатів у момент скоєння ДТП. Пізніше стало відомо, що повторна експертиза не виявила опіати у Зайцевої.
  • Експертиза визначила, що автомобіль Зайцевої в середньому рухався зі швидкістю 106 км за годину. Слідство інкримінувало їй не менше 80 км/год.
  • Зайцева заявила, що визнає свою провину, Дронов – ні, його адвокати наполягали на виправданні.
  • Суд призначив по 10 років в’язниці водіям Олені Зайцевій і Геннадію Дронову за смертельне ДТП у Харкові.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування